27.04.12 Terkkuja Ranskasta.

Jukka Myöhänen sähkötti perjantaina iltapäivällä Ranskasta surkuhupaisaa kuvaa:

Terve Paavo !

Pakko lähettää sinulle tämä kuva uunituoreena. Ollaan jaksoihin tutustumassa ja oheinen kuva osoittaa miten MM eliitin jaksoilla "kiveys".... Eli seuraavana varmaan näemme Lemminkäisen jaksoilla.

 

Terv. Jukka ja Timo

Samilla ja Lauralla on muuttoviikonvaihde. Lastenlapsia ja koiria on hoidossa "lukematon" määrä. Voi olla, että en ehdi tehdä kaikkia päivityksiä ennen sunnuntai-iltaa. Sorry.

24.04.12 Kinna ja Gränna. Pälven palkintojenjako. Oulu Zone/Ihmisen pahin vihollinen. Ahvalan Tomppa telkkarissa. Motukka huutokauppa. 189 tonnia Euroja. Askon Suzuki.

Tää on nyt vähän proosallinen kuva trialista. Voisi olla takana se sama juttu kuin Fazerin suklaatuotannon siirtyminen aikanaan Ruotsiin. Silloinhan suklaapaketin kääreeseen lisättiin varoitus: "On suositeltavaa käyttää kypärää kun syö suklaata". Sari lähetti tämän kuvan Kinnan Ruottin mestaruuskisasta. En silloin tajunnut kuvan funktiota, mutta ilmeisesti Ruottissa täytyy nyt olla pehmuste stongassa? Onhan se muuten vaarallista, onhan, onhan, onhan?
Sari:
Hieno stongansuoja että pääsee katsastuksesta läpi. Lisää voi tilata Nylundeilta :).  

Sari sähkötti lisää kuvia Kinna/Gränna reissusta.
Tässä Grännan tulokset.   Ja tässä linkki Kinnan tuloksiin.

Kai Malaska on myös aktivoitunut ihan motukalla ajamisesta. Varmaan kaikki tietää, että Monty-trialpolkupyörät ovat Kain ohjelmassa.
Kai oli mukana Grännassa ja sähkötti:

Terveisiä Grännasta polkkapossujen kotikylästä.

Oma kisa meni periaatteessa piloille jo heti ekassa jaksossa, puskemalla väkisin kolmella pinnalla, johti siihen että vasenkäsi kramppasi ja voimat meni. Ajo tämän jälkeen ei ollut enää trialia vaan lähinnä sähläämistä.

Toisen kierroksen lopussa loukkasin saman käden kantoon ja peli oli pelattu.
Harmi koska jaksot olivat sitä vanhaa kunnon trialia; mutanousuja ylös ja samalla vauhdilla alas, pidosta ei ollut tietoakaan.Pari purojaksoakin oli, jaksot ok mutta pitkiä.
Petskulle nostan hattua erittäin hienosta ajosta (noin 1 pinna per jakso kesk) on erittäin loistava suoritus ,muut olivat lähinnä Sunnuntai ajelulla.
Terv
Kai Malaska

Kain kuvakavalkaadi Grännasta.
Kari Männikkö oli Tomin reppurina Pälvessä, Kari sähkötti:
Terve!
Ajokuvat jäi ottamatta reppurin hommissa, mutta tässä muutama kuva palkintojenjaosta.
Kiitos Kari!
Viime viikolla koulu-ja kylddyyriministeriö jakoi rahhaa liikuntapaikkarakentamiseen. Tässä linkki rahanjakoon. Jäähallit ym. ovat Valtiovallan erityissuojelussa, niissähän yleensä toimii joku osakeyhtiö kuten HIFK tai Jokerit tai JYP. Totta nuo rahhaa tarvitsevat. Mutta.
On tuossa ehdotuksessa myös muutama lati moottoriurheilullekin. Tällainen systeemi kuin Oulu Zone on saanut 280 tonnia. Mutta.
Laitoin Googleen halusanaksi tuon ja mitäs siitä saammekaan:


Eli nämä Ihmisen pahimmat viholliset, Virheät tai niiden puisto-osasto, ovat ilman muuta valittaneet tuollaisesta "vääryydestä". Onhan se nyt aivan perseestä, että keskelle korpea rakennettaisiin moottori- ja ampumaurheilualue.
On se PERSEESTÄ.
Tommi Italiassa MM-osakilpailussa Ternissä. Tästä kuvasta on muutama vuosi, mutta haluan esitellä kuskeja/ihmisiä mieluiten ajokuvissa.
Tommi sähkötti iloisia uutisia tv-ohjelmasta tällä viikolla, Tommi:
Moro Paavo! 
Tämän viikon lauantaina pitäisi olla pätkä trialia Motorsport ohjelmassa TV2 kanavalla klo 17.45.
 
"Ensi lauantaina Tommi Ahvala opettaa
Nita Korhosta hänen ensimmäistä endurokilpailua varten TV 2 ohjelmassa".
Tommi Ahvala
Helsingin moottorikerho ja Stadin Pärtsärit järjestävät motukoiden huutokaupan ensi lauantaina Ilmailumuseossa Vantaalla. Tässä linkki Stadin Pärtsärien sivuille, jossa tarkemipa tietoja. Tässä linkki muutamaan meidän kuvaan myytävistä motukoista.

Kari Tiainen kääntää ekana Puolan Sixin loppucrossin ekassa mutkassa. Fabio Farioli (418) sisällä oli silloin saman tiimin kuskeja.
"Meidän" Moottoriliitto teki persnettoa (ns. näytettyä) viime vuoden Kotkan Kuuden Päivän Enduron toilailuissa. Muistakaa nyt hyvät ihmiset, että Halme ja Ljungvist kielsivät muut moottoripyörätapahtumat/kilpailut noilla päivillä.
Eli ainoa taho, jonka pitäisi sitten myös maksaa tappiota on Enduro.
189 000 euroa !!!!!!!!!!
Laskekaapa ihan huviksenne paljonko tuo on kustannusta muille motukkalajeille! Ihan helvetin paljon.
Tähän palaamme muutaman päivän kuluttua.
Next to sex, I love my Suzuki best!
Arto Keskinen sähkötti timantistaan:

No hei!
 Löysin kuin löysinkin laitteestani kuvan.
Tämä otettiin kai 2001 Mobilia-museon Flying Finns näyttelyn avajaisissa Kangasalla.
Tuon jälkeen on Suzukilla ajettu kai kerran piha ympäri.

Tapasin muuten tuossa näyttelyssä Jack Grönroosin itsensä.

t.
A
rto

22.04.12 Ruotsin mestari. Pälvi-trial Tervakoskella. Juha Itskussa.

Kuva Sari.
Ruottin vestkumestaruus ratkaistaan yhdessä kisassa. Se kisa oli tänään Grännassa. Ja kukapas muukaan siellä pokkasi ekan palkinnon kuin Jahn'in Petsku. Onneksi olkoon!
Nuorempi Nylund Jan, joka on muuten Petskun sukulainen (pikkuserkku??) pokkasi nelkkupalkinnon Motion-luokassa. Isobroidi Jöröllä oli jotain häikkää ja kisa jäi kesken.
Laitan linkin  tuloksiin kun löytyy.
Kuva Sari.
Suomi-pojat hetki ennen lähtöä Grännassa. Jörö, Petsku ja Jan.
Aina vaan se (hän) loikkaa kuin nuori jänönen!
Jussi kakkosjaksolla Tervakoskella.
Kauko Kuusinen sähkötti tulokset. Muutama muu loikka Pälvistä
.
Kuva_Befurious
Kari Aho sähkötti Juhan kakkospäivän kuulumiset Itskusta. 

20.04.12 Lemu ja Löyhkä. Elämän perustotuuksia, Sika pienenä. Juhan avaus Italiassa. Rikun probleemat. The Nylund brothers.

Tämä on näitä ihmisen parhaita juttuja. Lasten ja/tai koululaisten suusta saadaan parhaat hepulit: Mitä yhteistä on Lemulla ja Löyhkällä?
Vastaus tänään tuossa alimpana.
Juhan Montesa 349 ja Mikan  Montesa Cota menivät ns. naimisiin. Mitä siitä sitten syntyi?
Montesa Cota 25!!!
No tarkkaan ottaen Juhan ja Mikan Montesoita museotarkistettiin tänään. Tarkistus näytti todella asiantuntevalta menetelmältä.
Täytyy kyllä ulkopuolisena todeta, että noin siistejä ja pieteetillä entistettyjä motukoita harvemmin olen nähnyt.
Joskus harvoin saa nähdä todellisia helmiä. Juhan hankkima pikku Montesa 25 on tällainen. Aivan käsittämättömän hyvässä kuosissa oleva yksilö. Ns. sanottu olohuoneyksilö.

Kari Aho sähkötti Juhan viikonvaihteen Itsku kisan tunnelmat.
Jukka Salminen sähkötti Rikun ei niin hyvät uutiset.
Elämä on! Pikkuveli Jan vie isoveli Jöröä tirali-jutskissa. Kiitos Sari!
Hah haa, hoh hoo ja kaikki muutkin. Lemu ja Löyhkä on lokkaleita!!

19.04.12 Pälvi-trial. Motukkanäyttely Jyväskylässä. Hot 40 Plus. SE-team. Eero Remes. MP-taidon harjoitusavaus. Myytävänä. Pakollinen Doping!

Kotimainen trial-kausi tärähtää todella käyntiin sunnuntaina Tervakosken Moottorikerhon Pälvi-trialilla. Kisapaikkana tutusti ampumarata-alue ja motukat käyntiin klo 10.00. Tässä linkki viralliseen infoon. Huomaa, että osa infosta on tulevasta SM-kisasta kolmen viikon päästä!!!
Harri Oittinen on mukana myös tänä vuonna luokkana JM-super.
Kuva Jussi Renko
Jyskälän kaksipäiväinen motukkanäyttely oli suksee. Jukka Myöhänen sähkötti linkin upeisiin kuviin mm. "Angry Birds" motukka. Jukka:

Terve Paavo !

Ystäväni kaken kuvagalleriaan linkki... kake on henkeen ja vereen mopomiehiä (huomaat kun käyt tuolla kakeh.commissa)... tuskin pahastuu linkin jatkolähettämisestä.
terv. Jukka

http://kakeh.com/mp2012/

Jussi Renko sähkötti lisäinfoa ja kuvia:

Terve
Trial - lajiesittely on ollut jo toistakymmentä vuotta kiinteä osa JMK:n mp-näyttelyä. Ajatuksena on ollut esitellä trialin koko kirjo,
nuoret ,  jokamiehet, ja paikallisten huippujen näyttävimmillä tempuilla.  Polkupyörät ovat olleet mukana muutaman vuoden.

Aikaisempien vuosien yhden jäykän veteraanin tekemä auton yli hyppy on hyllyllä toistaiseksi, ja tämän vuoden yllätyksenä
tarjottiin vapaaehtoiselle yleisön joukosta mahdollisuus kokeilla trialia, ja valinta osui yhteen joskus mopolla ajaneeseen Timoon,
mikä alkuhaparoinnin jälkeen osoittautui Myöhäsen Timoksi, ja oli lainapyörä mikä tahansa, niin kahden minuutin valmennuksen
jälkeen temput onnistui.

Jyväskylän yleisiöä hemmoteltiin, kun paikalla oli useita viime vuosien juniori tai C-cupin voittaneita kuskeja, Karjalaisen Jere ja Janne,
Mäkelän Mikko, Myöhäsen Timo ja Ilvessuon Riku. Jokkis ja nuorisoa edusti Jari Volanen, Markus ja Samuli Peura, Rekilän Antti ja
Jennifr Siekkinen, ja polkupyörillä Sasu Luhtala ja Taavetti 8v ja Aapeli 2,5v. Sähkömopolla vähän toipilaana ajoi Lenni Volanen.

Triali ja JMK:n katupyöräilijöitä yhdistää mp-näyttelyn lisäksi vuosittainen ajokauden päättäjäispäivänä ajettava jäsenten välinen
trial-kisa, alkaen klo 12, ja illalla ajokauden päättäjäisissä on kiertopalkinnon luovutus ym. seremoniat. Tänä vuonna on 18.kerta,
ja yksi kuuluisimpia trial- kipinän saaneita ko. tilaisuudessa on Jaakkovaakko, loppu onkin historiaa...

MP-näyttelystä löytyy kuvia eri vuosilta osoitteessa http://www.jmkmc.fi/  => galleria => näyttelyt   ja Linkkejä => Petrin kotisivut löytyy
lisää sadepäivien ratoksi nettisurffailua.  Ohessa muutama kuva tämän vuoden näyttelystä.

Kuva 2.   Kuva 3.   Kuva 4.   Kuva 5.   Kuva 6.   Kuva 7.
Suomen Numero Yksi trialtiimi "Hot40+" piti kauden avausinfotilaisuuden perinteisellä SM-trial paikalla Hämeenlinnan Aulangolla. Runsaslukuisena paikalla ollut media, kuskit, ym sekä kaikki HangAround-jäsenet nauttivat erittäin urheilupitoisesta illasta suunnattomasti. Kiitos Mänitzer ja sihteeri Sari!
SE-teamin Santeri Enjala sähkötti tiimin Oskarin nimmaripäivästä:

MYYMÄLÄSSÄ KEVÄTKAUDEN AVAUS lauantaina 21.4. klo 10-14
 
Oskari Kantonen ja Päitsikilpi paikalla klo 10-12 
*TARJOUKSIA
*TARJOILUA
*TEAM-KULJETTAJAT
*UUTUUKSIA
*HONDA ENDUROT
 

Terästie 24,
Kerava
 
TERVETULOA! 

http://seteam.palvelee.fi/
Kuva: Edmunds J / KTM Images
Jukka Salminen sähkötti Eeron viimekuulumiset:
Remes pyykinpesusta tositoimiin
 Enduromoottoripyöräilyn MM-sarja on lyhyellä tauolla Chilen ja Argentiinan osakilpailujen jälkeen.
Tulevana viikonloppuna järvenpääläinen Eero Remes käy hiomassa ajokuntoaan Italian mestaruussarjan osakilpailussa.
 
MM-sarjassa Remes on kahden osakilpailun jälkeen E1-luokan pisteissä viidennellä sijalla. Kausi ei lähtenyt käyntiin täysin odotusten mukaisesti. - Ensimmäisissä osakilpailuissa tuli muutamia pikku virheitä, Remes luonnehti. 
Remes on ollut Suomessa harjoittelemassa MM-osakilpailujen jälkeen. Sunnuntaina KTM-tehdaskuljettaja suuntasi tallin päämajaan Italiaan.


 - Pari päivää on ollut pyykinpesua ja kaluston huoltoa Etelä-Amerikan kiertueen jäljiltä, järvenpääläinen kertoi. 

Italian mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu jouduttiin helmikuussa perumaan kovan lumimyräkän takia. Toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Bella Potenza'ssa eteläisessä Italiassa. - Huomenna siirrytään paikkakunnalle ja aloitetaan reittiin tutustuminen, Eero mainitsi. 
MM-osakilpailut Chilessä ja Argentiinassa käytiin kuumissa ja pölyisissä olosuhteissa. Se millaisissa olosuhteissa Italian kilpailu tullaan ajamaan, on vielä arvoitus. 
- Nyt on ihan mukava keli ja aurinko paistaa. Viime viikolla täällä on sadellut, joten katsotaan millaisessa kunnossa maastot ovat.
 
KTM:llä ajava Remes on myös merkin ainoa tehdastallin edustaja Italian kilpailussa. Kilpailuun lähdetään tosissaan, mutta treenimielessä.
 
- Ei ole mitään erityistä osa-aluetta, johon keskityn. Hyvää sijoitusta lähden tavoittelemaan, ja yleisesti onnistunutta ajoa, päätti Remes.
 
Enduron MM-sarja jatkuu toukokuun alussa Espanjassa. 
Eero Remeksen tiedotus17.4.2012  
Lisätietoa:
www.eeroremes.com

Eero Twitterissä: @EeroRemesEWC
Melkein kuin armeijasta: Haara-asento ja Asento!! Sami ja Juuso mannekiineina (vai olisiko manneaukeina?).
MP-taidon vilkas kesäkausi pyörähti mukavasti käyntiin eilen.
Pj Timo Sirkiän laskujen mukaan paikalla oli 24 kuskia!! Timon linkistä myös kerättyihin pisteisiin.
Muutama harjoituskuva.
Samilla olisi myynnissä ihan mukavanoloinen harraste Montesa Cota. Kaks tahtia ja kaikki muutkin herkut. Katso tästä lähemmin.
Tommi Ahvala sähkötti Mecatecno mopoista:
Moro,
Voisitko Laittaa tiedotetta esille uusista Mecatecno sähkömopoista, joita olemme alkaneet tuomaan maahan. 
Pyöriä on saatavilla kahta kokoa, T8 malli joka on tarkoitettu 2-5 vuotiaille sekä T12 malli joka sopii 5- 10 vuotiaille. 
Pyörät ovat äänettömiä, öljyttömiä ja hajuttomia joten ajoharjoittelua voi suorittaa missä tahansa, jopa sisätiloissa. Pyöristä saa myös tehoa rajoitettua opettelemisen helpottamiseksi. 
 
Edullisuudesta huolimatta pyörät ovat täysverisiä sähkötrialpyöriä ja kestävät kovaa käyttöä.
Mecatecno pyörät ovat myös CE merkittyjä, joka on myös korkean laadun tae.
 
Tekniset tiedot näkee myös sivuiltamme
http://ahvalaracing.nettiavain.fi/. 
Kiitos ja hyvää viikonlopun jatkoa.

Ahvala Racing Oy 
Tommi Ahvala
Kaikkien classic-trialistien oma Pulla on tuottanut vasemmalla olevan kangasmerkin, jonka halkaisija on n. 8cm.
Merkkejä voi kysellä/tilailla Pullalta yo. numeron kautta tekstareina. Hintaa merkillä on vain 15 €. Siis tekstareita Pullalle. Varmaan myös mukana kaikissa Classic-tapahtumissa.
Tästä olen kirjoittanut jo aika monta kertaa aikaisemminkin. Ruotsalaisten ja norjalaisten mukaan VAIN SUOMESSA on dopingia. Nuo kaksi viikinkivaltiota tai niiden kunnialliset kansalaiset eivät koskaan ole voineet alentua samalle tasolle mongooli suomalaisten kanssa. Yksinkertaisesti Norjassa eikä Ruotsissa OLE dopingia.
Ei ole vaikka joku
suomalainen aviisi toista väittäisikin. Ja jos nyt on perkeleen huonolla tuurilla jäänyt kiinni, niin varmaan jossain valmennusketjussa on joku ketku suomalainen. Niinpä.

16.04.12 Motukkanäyttely Jyväskylässä.

Hei!
Youtubeen tulossa liikkuvaa kuvaa näytöksestä. Ohessa yhteispotretti osasta näytöksen biketrial ja trial -esiintyjistä ja talkoolaisista. Kuvasta voi yrittää tunnistaa tuttuja!
Terveisin
 Ilkka Rekilä

Asiaan palataan ja muutaman muuhun asiaan myös.

13.04.12 Motukkanäyttely Jyväskylässä. MM-enduroa Heinolassa. Mitä ne (se koko muu maailma, joka vain ja ainoastaan tarkkailee suomalaisia) nyt meistä ajattelee?

Viikonvaihteessa motukkanäyttely Jyväskylässä. Kannattaa mennä katsomaan. Mutta kukas tuossa Trial-näytöksessä esiintyy? Ei selvinny ainakaan minulle. Mutta tosi hieno homma!!
Jukka Salminen sähkötti Heinolan MM-enduron tietoja. Juhanhan se siinä vie Bemaria tyylikkäästi pari vuotta sitten.
Joillakin suomalaisilla on huono itsetunto, tämä ominaisuus kasvaa sitä nopeammin mitä korkeampaan virkaan, siis EU-virkaan, henkilö nimitetään. Viittaan tässä nyt tuohon eiliseen juttuun "Paskamainen juttu". On aika erikoista, että suurin osa suomalaista ns. parempaa mediaa haluaa kynsin hampain päästä sinne Rysseliin. Ei ole mitään keinoa, mitä ei käytettäisi suomalaisten mollaamisessa.
Vaan minä lyön nyt tiskiin tämän ikivanhan Norsu-jutun. Vetäkääs siitä nyt sitten HJuumoria:

suomalainen saksalainen ja ranskalainen oli eläintarhassa kiertelemässä.
olivat norsu aitauksen kohdassa ja mitä kukin ajatteli ???
kun saksalainen näki norsun niin ajatteli että kylläpäs jumalauta tuossa on lihaa jos minä sen kaikki laittaisin paloiksi ja möisin niin,,,,,, voi kun olisi moottorisaha.
ranskalainen ajatteli että hyyyymm, norsut tekee sitä niin miksi ei hänkin voisi tehdä sitä "siis sexiä norsun kanssa"
suomalainen ajatteli että mitähän tuo norsu ajattelee minusta.
jatkoivat sitten matkaa kävivät monessa eripaikassa ja menivät kahvilaan ja viidennentoista kaljan jälkeen jatkoivat taas ja tulivat uudestaan norsun luo ja
kun saksalainen näki norsun niin ajatteli että kylläpäs jumalauta tuossa on lihaa jos minä sen kaikki laittaisin paloiksi ja möisin niin,,,,,, voi ku olisi moottorisaha.
ranskalainen ajatteli että hyyyymm, norsut tekee sitä niin miksi ei hänkin voisi tehdä sitä "siis sexiä norsun kanssa"

suomalainen käärii hihoja ylös ja ajatteli että mitähän tuo norsu ajattelee minusta, saatana, jos ei tuo norsu kohta lakkaa tuijottamasta minua niin minä vedän sitä turpaan.

12.04.12 Paskamainen juttu!

Tänään suomalaisessa mediassa on lyöty ns. vierasta sikaa.
Perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren  eduskuntasihteeri Helena Eerola kirjoitti satiirisen pakinan. Hallituksen puudelit, Turun Sanomat, Iltasanomat ja jne. nostivat kauhistuttavan härdelin asiasta. Härdeli on alkanut elää omaa elämäänsä Hallituksen toiveiden mukaisesti jopa Persujen pihalla olevan Lernerin osalta.
Mutta mitä loppujen lopuksi Helena itse asiassa sanoi? No tuon viestin loppuosa on tässä alla. Vetäkääs nyt siitä te vihreät, punaiset, orangit, keltaiset jne herneet nenään:
Eli siis, suomalainen media huutaa kurkkusuorana, että ulkomaalaisilla pitää olla hihamerkki, Helenan mukaan suomalaisilla voisi olla tuo merkki.
Minun, Paavo Kymäläinen, mielestä tuossa on helvetin iso ero.
EROTTAKAA MEDIA JA PIRKKO RUOHONEN-LERNER

11.04.12 Mikä se tämä11.04.12 Mikä se tämä on? En tiedä, mutta nyt se tulee takaisin! Vuohimäki keskiviikkona.


Ainahan se roiskuu kun rapataan tai siis räpätään.
Ja sama myös pinkeissä varusteissa. Neiti?

10.04.12 The Kymalainen Ramp. Lajiryhmän terveiset. Leevin treenit. Classic-koulutus. MP-taito 2012. Tartto trial.

Veikkolassa on pitkä perinne motukkajutuissa, mahtaisiko Östlundin Reijo olla niitä ensimmäisiä? Reijon kotitalon rajanaapurissa asuu Nummiset, jotka on tainnut saada tartuntaa. Jami ja Joni Numminen ovat IceOneRacing-junnutiimin kuskeja. Joni ja Pikku-Joni tänään meidän rampilla pitämässä hauskaa fillareilla. Oikein! Pieni videonpätkä tässä.
Tommi Kallio sähkötti kisajärjestäjien palaverin pöytäkirjan, Tommi:

Trial huomioitavaa!
Moron

Trial kisajärjestäjien kokousmuistio.
Kaudelle 2012 hieman muutoksia ja huomioitavaa.


-tommi-
Kari Paajanen sähkötti Leevin talviharjoittelusta. Betaan on kuulemma Joa toimittanut takaiskarin, joka Toimii.
Tässä pieni video.
Trialin ajaminen on pelkkää perinnettä. Perinteitä voi vaalia vähintään neljälläsadallaviidelläkymmenelläkuudella tavalla. Yksi niistä on Gränna, josta täällä oli puhetta muutama päivä sitten. Fiket on perinnekahvila, jossa PITÄÄ käydä eikä ajaa ohi. Lasse ja Petteri sähköttivät:
Mutta asiaan!
MP-taito ja Classic-tapahtumajuttu järkkää treenausjutskan Vuohimäessä. Lasse (kuvassa) ja Petteri sähköttivät:
Classic Trial ajokoulutukset 2012 Vuohimäessä
Huomenta talviunilta heräilevät classic trialistit - lämpömittari on taas plussan puolella!
MP-taito piti kevätvuosikokouksen Kirkkonummella. Kokouksen veti Mika Oksanen, joka on kerhon monivuotisia (kymmeniä) perustrialisteja. Vaikka perheasiat vievätkin Mikan aikaa, myös toivottavasti henk.koht. trialille vielä löytyy oma lokosensa.
Kokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Timo Sirkiän, TSir.
MP-taidon nettisivuilla tarkempaa tietoa.
Kauko Kuusinen ja Tonis Ross sähköttivät Tarton trialin kutsún. Kutsu tässä.

09.04.12 Maxin kuvat. MP-taidon puutalkoot. MP-taidon ajovarusteet. Korutonta kertomaa.

kuva_max_angelma
Max Angelma sähkötti Varallosta:
Morjens,
 
oheisessa linkissä muutama kuva kisoista. 
http://maxangelma.kuvat.fi/kuvat/EM-trial%20Varallo%20Sesia/ 
terveisin,
Max Angelma
Tapani myrsky ja Suvituuli olleet ahkerina Vuohimäessä talvella. Huimajoukko kerholaisia kokoontui tänään raivaamaa ajoaluetta turvallisempaan kuntoon. Tusse ja Hanski muodostivat yhden parin. Muutama kuva ahkerista talkoolaisista.

MP-taito on tekemässä yhteishankinnan laadukkaista ajovarusteista. Saatavana on sekä lasten että aikuisten paketit, joissa hinta on todella kohdallaan. Jykä tässä esittelee hieman tarjontaa. Tarjonta on esillä myös keskiviikkona Vuohimäessä, jossa Juha von Plato hoitelee asiaa ja ottaa vastaan tilauksia. Hopi hopi keskiviikkona tai muuten yhteys Juhaan.
Olen motukkaurheilun suhteen kaikkiruokainen, mutta kyllä crossi on kova laji. Vaan on tää niin  korutonta. Kauden eka MM-osa Hollannissa Valkenvaardissa, jossa on hiekkarata, jonka erityisesti pitäisi sopia suomalaisille. No ei sopinut. Antti Pyrhönen saa ainoana edes jotenkin tyydyttävän arvosanan kisasta. Kyllä tuolla muulla porukalla on pitkä matka "ajettavana" crossissa. Yllä olevien lisäksi muutama finski putosi jo karsinnoissa. On surkeeta.

08.04.12 ilta Moto3 Niklas 13. Crossareista Pyrhönen vauhdissa. Trial +40 Tommi Ahvala ykkönen. Classic Fiona kutsu.

Kuva_MPAFoto
Kaksi Hondaa meni menojaan Moto3:n avauksessa. Ajon Cortese kolmas. Niklas Ajo putosi hieman aika-ajosta, sijoitus kolmastoista. Iltalisäykset: Kari Aho sähkötti Niklaksen tiedotteen.    Kari Aho sähkötti Ajo-tiimien tiedotteen.
Crossin mm-kausi käyntiin Hollannin Valkensvaardin hiekkalaarissa. Antti Pyrhönen karsinnassa mukavasti. MX3-kuskit muutenkin vauhdissa. Mx1 Tiainen kaukana. Mx2 Kullas toisella kymmenellä. Naisissa Virtanen 30. Tässä linkki tuloksiin.
Ensi tieto Italiasta kertoo, että Tomppa voitti +40 luokan kolmella pinnalla, 16. Jukka Mäkelä 95 pinnaa. EM-tulokset 1.Grattalora 2.Maurino 3.Tempier 17.Laia Sanz 18.Håkan Pedersen. Junnut tulokset 1.Coquelin 6.Sverre Lundevold 10.Timo Myöhänen.
Kunnon tulokset tulee tänne kun saadaan/löydetään. Viimeiset kuskit tulivat maaliin Suomen aikaa 20.30. Iltalisäys: EM-tulokset Junior-tulokset, +40-tulokset
Tanska sähkötti Fionan kutsun ja ilmoittautumisblanketin.

08.04.12  Pääsiäistä! Niklas Ajon ja Ajon-tiimien aika-ajo Qatarissa. Klassikkikutsu Grännaan. Täällä Italia, Bon Giorno. Honda historiaa.

Hyviä perinteitä kannattaa jatkaa. Espoon Moottorikerho teki aikanaan useita vuosia Pääsiäis-trial-matkan Affenanmaalle. Lähes kesäisissä olosuhteissa tuli tiukkaa ajoa kaksi päivää.
Mikko Mäkelä, Karjalaisen Jere ja Iskä-Pekka Mäkelä lähettelivät Pääsiäisterveisiä terveisiä, varmaan kaikille, Mikko:
Moikka!
 
Ollaan täällä Ahvenanmaalla pääsiäisen vietossa Jeren ja Pekan kanssa.Jeren kanssa ollaan ahkerasti mopoilla lunta etsitty, mutta ei ole vielä oikeen mistään 
löydetty :)
Ohessa pari kuvaa ajosta.
Kuva 2, kuva 3 ja kuva 4.
Kuva MPAFoto
Kari Aho: Tyylikäs kokonaisuus, vai mitä. Niki ja tehdas-KTM tummissaan Losailin sametinpehmeässä illassa voimakkaiden valonheittimien loisteessa.  Kyllä!!
Kari Aho sähkötti Qatarin iloiset suomalaisuutiset MotoGP:n aika-ajoista. Etenkin Niklaksen suoritus oli huima! Tässä Karin sähkeet.
Lasse Jahn sähkötti kutsun Grännassa, tiedättehän sen Polkagris paikkakunnan, ajettavaan klassikki ym. kisaan.
Trial-Pääsiäisenvietto alkoi jo eilen itskussa. Tässä "salakielinen" raportti. Nuorimpien (Youth) EM-tulokset. Naisten EM-tulokset.
Sunnuntai-iltana palataan kaikkiin päivän motukkajuttuihin, trial, motogp, motocross.
Kuva OnlyTrial
Petteri Leppänen ja Markku Raiskila sähköttivät mielenkiintoisen osoitteen:
Honda-miehille luettavaa ja ehkäpä muillekin!
J Terveisin Hondalaiset 
Lähettäjä:
Markku Raiskila
Lähetetty: 4. huhtikuuta 2012 20:53
Vastaanottaja: Tomi Alajoki; Petteri Leppänen
Aihe: Hondamiehille luettavaa...
 
Tervehdys, 
Heräsin talviunilta, mutta vielä on liikaa lunta kellarin oven edessä, jotta sais kevään ensisavuja. Aikaa täytyy tappaa surhvaten ja tämä: http://www.onlytrial.com/ 
saattais kiinnostaa jotakuta muutakin hondailijaa.
 
tM

05.04.12  543210 ja mitä siitä seurasi? Peffa pois "tyynyltä" ja hommiin. Brno 1972 sivarit. Red Bull. Gennadi.

Vanha suomalainen seuraleikki meni suurin piirtein näin: "Mennään pareittain (Aino ja Reino) piiloon ja kukaan ei etsi". Siitä sitten syntyi jotain jos oli syntyäkseen. Mutta 543210 synnytti aika paljon muuta, nämäkin Aino ja Reino purkit ovat sen seurausta. Oli meillä fiksuja esi-isiä, kun älysivät kansanäänestää kieltolakia vastaan.
Mistä tänä päivänä saataisiin aikaiseksi kansanliikkeitä näitä "kielletään vaan se, sen täytyy olla vaarallista, saastuttavaa, rasismia, leimaavaa, ääntä tuottavaa, ihan mitä vaan" suvaitsevaisia vastaan?
Onneksi olkoon Alko 80v!
Kuva_Gold_and_Goose
Joskus sanottiin, että "peffa pois tyynyltä ja....." Niklas ottanut asiasta vaarin ja on menossa kovaa vauhtia Moto3-luokassa. Tänä iltana se tärähtää käyntiin. Kari Aho sähkötti.
Lexa Sorsa sähkötti Sixistä, mutta ennen kaikkea Brnon sivareista. Lexa:
Jawa arvailu!
Samaa mieltä sixin kiksistä, mutta entäs sizi? Eikös ne ollu yleensä mustia? Eipä silti on toi punanenkin hieno väri.

Toinen juzka toi
juutuupi video brnosta, kohdassa n.35sek sivuvaunuilijapari numero 28 on Tikkurilan moottorikerhon ent. puh.joht. Pentti Moskari ja purkkiorjana Paavo Kukkonen, joka saavutti menestystä myös kuljettajana.

T. Lexa från Sibbo
On tullut nähtyä erilaisia motukkaratoja. Aussit järkkäsivät City Enduron, jonka Graham Jarvis voitti. On aika huima baana. 
 
Kotarilla aikanaan kekkasivat tarjota pelejä neuvostoliittolaisille ajettavaksi. Gennadi Moiseev oli menestyksekkäin voittamalla Kotarilla kolme maailmanmestaruutta. Jos oikein ymmärsin, niin Gennadi oli/on Venäjän moottoriliiton pj. Minulla on sellainen ajatus takaraivossa, että venäläiset ovat tulossa Suomeen Classic-crosseihin mukaan?
Linkki, jossa myös Gennadikin, mutta kuinka eurooppalaisesta crossista tuli amerikkalainen 3-4 vuosikymmenessä. 

03.04.12  Jarno Saarinen Hall of Fame. Aki Ajo ja MotoGP. Vetskuparaati. Riku aloittaa MM-crossit.

Americcalainen museojärjestö on valitsemassa uusia henkilöitä "Hall of Fame"en. Yhtenä urheilujaehdokkaana on Jarno Saarinen. Meillä Suomessa yleensä unohdetaan, että Jarno oli ensimmäinen eurooppalainen, joka voitti Daytona 200-ajon, mikä heikäläisille on kovempi juttu. Tässä linkki ehdokasasetteluun. Tässä linkki Youtube-videoon 1972 Brno'n mm-osaan. Mielenkiintoinen videopätkä monella lailla. N. 4 min kohdalla Soile Saarinen näyttää Jarnolle taulua. Ei varikkomuuria, Soile bikineissä. Muuten harvoin näkee yhtä paljon ihmisiä ilman paitaa. Taitaisi vartijat ohjata nykypäivänä ilman paitaa hortoilevat äkkiä varikon aidan taakse. Jarnon pysähdyttyä keskustelu alkaa MV-Agustan tekemästä protestista. Luokkana taitaa olla alle 350, joten Jarnon pelin pitäisi olla vähintään 251 ksm. Ei tunnu Jarnoa pelottavan. Phil Read'in kanssakin asiasta vitsaillaan.
N. 7.50 kohdalla on joku startti, jonka jälkeen mekatsut? käyvät puhdistamassa asfaltista öljyt pois? Filmin/videon selostajana on itse legenda Mike Hailwood.
Kuva_Gold_and_Goose
Nyky rr-sankarit rivissä. Aki Ajolla on hieno tiimi ja homma hallussa. Kari Aho sähkötti molempien tiimien  viime kuulumiset ennen Qatarin avaavaa MotoGP-kisaa. Pärinä aloitetaan torstaina. 
 
Heitin kysymyksen tässä kuvassa olevasta "virheestä". No käynnistyspoljin ei ole ihan tästä mallista, mutta Jaakkovaakko huomasi myös, että pakoputkesta puuttuu se kolo (vaan oliko se kolo tuo tuolla nmerolapun alla?). Minulla on sellainen muistikuva, että tuo kiksi tuli CZ-crossipyörien mukana, mutta voi olla väärässä (aika todennäköistä se).

Jaakkovaakko:

No morjesta taas!

 

Puritaaniksi en kyllä tunnustaudu.  Ja Sixillä en muista metriäkään koskaan ajaneeni; 60-luvun loppupuolella ostin samassa läjässä eräältä imatralaiselta Australiaan muuttajalta 250 crossi-Jawan ja laatikkoihin puretun Sixin, mutta se Sixi (taisi olla 2-syl. 350) jatkoi seuraavaan kotiin samoissa laatikoissa.  Crossin kasailin ajokuntoon ja vähän sillä ajelinkin, sen aika kilpailuissa ajettavana alkoi kyllä silloin olla jo ohi.  Tuolloin opin, ettei ole väliä kummalla jalalla jarrutetaan ja kummalla vaihdetaan, kun toinen ajokki oli 175-Husse; kun vain heti liikkeelle lähdön jälkeen painoi muutaman kerran takajarrua, niin jalka muisti kummin perin milloinkin.  En kyllä edes muista, milloin olen viimeksi ajanut oikealla vaihdettavaa, saattaa olla ettei enää toimisi tuo malli.

 

Mutta siitä virheestä (mieluummin sanoisin "poikkeama alkuperäisestä"): 

Oliko Sixeissä alun perin tuollaista käynnistyspoljinta, joka kääntyy alhaalta?  Minun muistini tarjoilisi kuvaa, että niissä olisi ollut äänenvaimentajassa sellainen tehdastekoinen "lommo" antamassa kiksille tilaa, ja kiksi sitä mallia, jossa vain tuo yläosan polkusin kääntyy? 

Mutta en minä tuota kyllä virheeksi katso, jos tuollaisessa kohtaa hieman käyttö-ominaisuuksia parantaa, museotarkastajien mielipiteestä en tiedä.  Jos nyt yleensäkään muistin tuon asian oikein.

 

Hienoja pyöriä kaikki noissa kuvissa, harmi kun meiltä on niin pitkä matka tuonne paraatiin.  Mutta Kuokkalan maastokokeelle Kuvan kulmalle menin lauantaina polkupyörällä, matka kotoa reilu kilometri.  Helpompi löytää parkkipaikka fillarille, kun tuntuu sinne joka vuosi joku muukin eksyvän.

 

Vielä tuosta moottoripyöräilyn penkkiurheilemisesta:  Joskus, ehkä 70-luvun alussa, television kakkoskanava näytti moottoripyörien jääradan SM-kisasta erikoislähetyksen.  Vaan kun kakkonen ei silloin vielä Imatralla näkynyt.  Mutta ei hätää, ajettiin varta vasten Lappeenrantaan, mentiin keskussairaalaan.  Vierailuaika näet, ei tosin ketään tuttua just silloin siellä.  Huoneissa ei ollut telkkareita, mutta kussakin kerroksessa oli aula, missä oli telkkari.  Pienen neuvottelun jälkeen saatiin yhden kerroksen telkkari käännetyksi kakkoselle, ja nähtiin kuin nähtiinkin jäärataa.  Ei osattu unta nähdä siitä, että Päitsin tuloksia voi seurata lähes livenä netissä, ja juutuupista voi katsella lukemattomia pätkiä, osa aika mukavastikin kuvattuja, jo heti kilpailupäivän ehtoona!  Tai netin kautta voi seurata hallitrialin MM-kisaa suorana Pariisista.  Kehitys kehittyy, jossakin asiassa jopa parempaan suuntaan.

 

Jaakkovaakko

 
Jukka Salminen sähkötti Riku Rouhiaisen mietteet ennen MM-crossikauden avausta Pääsiäisenä. 
 

02.04.12  Kaksi typerintä lauselmaa urheilussa. Vuosaari rules. Finskit Argentiinassa. Nopeusvalvonta Päitsillä.


Nämä kaksi on kuultu jo ihan väsyksiin saakka.
Doupingista kiinni jäänyt: En ole ottanut mitään! Teknisestä vilpistä kiinni jäänyt auto/motukkaporukka: Emme saaneet siitä mitään etua!
Niinpä. Tuo eka on aika selvä, mutta ihmettelen edelleenkin tuota toista ja siitä tulevia seuraamuksia, tarkoitushan on ihan sama kuin tuossa ekassakin.
Siis Citroen ihan tarkoituksellisesti "huononsi" autoaan luokituksen vastaisella kytkimellä. Hei, ne laittaa kymmeniä miljoonia kiinni autoihin tehdäkseen ne nopeammiksi ja nyt löytyi yksi osa, joka tekeekin päinvastaista. Eikö näillä ihmisillä ole mitään omaatuntoa? Tekevät kuulemma valituksen. Mistä? Siitä, että jäivät kiinni. Vuosi tai kaksi penaltia olisi oikea ratkaisu, mutta kun moottoriurheilussa on perinteenä, että vain kiinnijäämiseen johtanut tulos mitätöidään.
Ja kysymys on kuitenkin Doupingista! Hemohessiä kehiin!
Hamekangas näille selittäjille olisi loukkaus naisia kohtaan. Villasukkien kutominen on oikea harrastus Sitikan tekniikalle ja kaikille muillekin, joille sattuu näitä "vahinkoja". Voi V..........!
 
Mikko Hanninen sähkötti mukavaa asiaa:
Moro,
 
liittyen tuohon Vuosaaren kuva-arvoitukseen, niin minun vahva veikkaus on seuraava: Portaalta alas hyppäävä henkilö on Samuli Magga. Kuvan vasemmassa reunassa valkoinen kypärä päässä olen minä ja minun takana jaksonauhojen ulkopuolella istuu Sami Hakala, joka odottelee Joaa. Numero 16 on tietenkin Otto Harjula ja hänen edessä seisoo Jussi Haapanen, jonka edessä on toinen Jussi, eli Jokinen. Jakson tutustumisessa pisimmälle on päässyt Räsäsen Samu. Yleisöstä en tunnistanut ketään, mikä on tavallaanhyvä juttu, koska se todistaa että trial-kilpailuissa on yleisöä siis muitakin kuin kuskien vanhemmat/kaverit. 
Terveisin 
Mikko Hanninen 
ps.
Korjaus vielä edelliseen, kyllähän siellä näyttää isä-Räsänen seisoskelevan silmä kovana.

Minun mielestä jaksotuomari oikealla on Kenneth Lindroth, mutta en ole varma.
 Kuva_Befurious
Upea hiekkakuva Juhasta Epsanjan mestiksessä. Mutta kuva on hieno. Kari Aho sähkötti Juhan tokan päivän voitosta Argentiinassa.
Jukka Salminen sähkötti Eero Remeksen kuulumiset
 
Ville Varis voitti B-avoinluokan ja oli Beessä toinen Joni Kaivolaisen jälkeen. Alla oleva juttu ei liity Villeen. Kuva on tässä vain kuvituksena.

Tämä on taas näitä vaikeita aiheita. Päijänne-ajon järjestäjät kuuluttivat etukäteen
tätä eli nopeusvalvontaa järjestäjän toimesta.  Sanotaan heti tässä ja nyt, että olen ehdottomasti valvonnan kannattaja, lajillamme (motukkaurheilu) on tarpeeksi ongelmia muidenkin viranomaisten toimesta.
Nopeusvalvontaa on tehty jo joskus aikaisemminkin, mutta minua on lähestytty aiheesta ja tässä faktaa tämän vuotisesta Päitsistä, fakta on varmasti luotettavaa.

"Poliisi on kiinnittänyt vuosia järjestäjien huomiota kolmeen asiaan:

äänet, valojen käyttäminen liikenteessä sekä liikennekuriin, etenkin nopeuksiin asutuissa paikoissa.

 

Äänet ovat aika mukavassa tilassa, otsalampusta liikenteessä saa heti virhepisteitä. Jäljelle jää nopeus.

Jotkut vaativat poliiseja mittaamaan. Äly hoi; järki, älä jätä! Sakotko vielä haluttaisiin päälle? Pitäisikö katsastukseenkin ottaa poliisi tai virallinen katsastusmies?

 

Jos on tyhmä, niin joskus siitä saa 2 minuutin aikasakon. Aikataulu ei mitenkään pakottanut ajamaan ylinopeutta, oli varoitettu, oli demottu näytösmittauksin.

Tästä saa laittaa minulle postia, kaikki julkaistaan, mutta en enää lähde muille palstoille asiaa vatvomaan. 

 

01.04.12  Kantonen Päitsin Kunkku. Vuosaaren SM-trial ja jonotus. Päitsin vetskuparaati.  Juha Salminen Argentiinassa. Ruotsin klassikki trial-kalenteria ja jälleen kerran tulokset Brockhöfenistä.


Oskari Kantonen ja Honda puhtaana alkuviikosta. Tänään taisi olla hieman kuraisempia molemmat Päitsin maalissa. Hondalle tämä oli eka voitto. Tässä alempana muutama kuva vielä perjantailta. 
 
Sami Pöllänen ja Husse sekä sininen numerokilpi.
Päitsin ekaa pikistä oli jouduttu lyhentämään, keli oli aivan mahdoton. Perjantaina näin taisi käydä aika usealle pätkälle. Hevosmiestentietotoimisto taas tiesi asiat paremmin. Kilpailunjohtaja Martti Ketelä (kuvassa oikealla) sai kuulla vaikka kuinka monta kertaa, että ekapikis on peruttu kävellessään Joensuun  tilalla ajetulle pätkälle.
Kuvassa kaveri on ajanut pikistä noin 300 metriä ja upotus.
www.Xracing.fi taisi esittää sivuillaan tätä paikkaa. TV2 esittää ns. Motorsport-makasiiniohjelmaa, kuvaaja vasemmalla???
Päitsi on kokemuspohjainen asia. Marko Laaksosen ikä/kokemus antaa vääntöä oikeaan kaasukäteen.
 
Jaakkovaakko sähkötti Vuosaaren SM-trialista ja tunnisti muutaman henkilönkin. Tässä Jaakkovaakon perusteellinen selvitys jonottamisesta. Muutama muu kuva sieltä. Eräs asia, mikä minua on häirinnyt aika kauan on, kun ajajien lähtöväli on yksi minuutti ja jaksollaoloaika on 1,5 minuuttia. Tämäkin epäsuhta aiheuttaa joskus ongelmia.
Pääsiäisenä Italiassa ajettava EM-kisassakin on jouduttu paikallishallinnon määräyksestä aloittamaan kisa vasta klo 13.00 ja lähtöväli on minuutti, tulee ongelmia.
Tässä Itskukisan osanottajat. Yksi tuttu suomalainen ja pari aivan uutta nimeä. 
 
Eläintarhan suora oli jälleen kerran merkittävän motukkatapahtuman paikkana. Päijänneajon Veteraaniparaati lähti kohti maalipaikkaa Vuosaaressa. Tässä pikkuhuomioita motukoista ja miksei miehistäkin. 
 Kuva_Befurious
Kari Aho sähkötti eilen Juhan keskeytyksestä. Kivi oli kiilautunut eturattaan väliin. Tätä kirjoitellessa sunnuntaina, niin Juha johtaa  luokkaansa, Eero Remes on luokassaan kolmantena. Seistola, Tarkkala ja Hellsten ei oikein kulje.
Lasse Jahn sähkötti ruottalaisten kalenterin
Lasse Jahn sähkötti Brockhöfenin korjatut?? tulokset. 
 

31.03.12  Päitsiä.

Päijänne-ajo hyvässä vauhdissa. Jari Mattila kurvaa ekaa pikistä eilen. Tässä ajantasainen tulosseuranta.

29.03.12  Päitsiä. Juha Argentiinassa. Haaste on heitetty: Hot40+ veikkaus!!!

Päijänne-ajon lähtö on Vuosaarensatamassa huomenna. Kiva juttu, että satamanjohdosta löytyy motukkahenkeä. Päitsin lähtöpaikka sijaitsee aika tarkkaan tässä kohtaa. Muutama aika sitten paikalla ajettiin trialin SM-kilpailu. Henkilöitä voi/saa tunnistaa.
Päitsin pressitilaisuudessa oli paikalla myös Vesa Kytönen. Vesa on, ehkä ei niin tunnettu,  suomalainen nelinkertainen (1+3) enduron maailmanmestari. Vesalla oli pitkä ura crossarina, joka sitten taipui enskaan. Vesan henk.kohtainen maailmanmestaruus tuli pikkunelari Kawasakilla. Tuolloin 1999 pikkunelari oli, voisko sanoa mopo, eli vaati kuskilta  paljon viedä kovaa.
Vesalla on nyt uusi intressi, kun oma poika ajaa Räikkösen IceOne-tiimin puitteissa crossia. Vesa: "Kyllä tunne on aivan eri nyt, kuin aikaisemmin. Onhan se selvää, että oman lapsen touhu tuo lajiin aivan uutta sykettä."
Vesa on menestyvä yrittäjä Jämsän seudulla.
Ai niin meinasi unohtua Vesan Päitsi-kokemukset, Vesa:" Olin kakkonen ja kolmonen, mutta aika jännä juttu oli, että aina maaliintulon jälkeen sijoitus putosi pari kolme sijaa, kun aikatarkastusasemia jätettiin pois."
Näin se aika usein oli ennen Päitsillä. Äkkiä tulee mieleen Pekka Sieranen ja Evo vuodelta "kilpi ja miekka".
Kaksi menestyjää. Vasemmalla OffroadPro-lehden uusi toimituspäällikkö Marko Vihriä, onneksi olkoon uudesta hommasta (No puhutaan taas aikuisten oikeasti, niin Markohan lehden on tehnyt jo monta vuotta lähes yksin). Oikealla Joni Kaivolainen 16v. Joni on tämän endurokauden sensaatio. Nousu C-luokasta B-luokan voittajaehdokkaaksi tapahtui nopeasti.
On Jonilla kovat tavoitteet. Yleensä eka kertaa Päitsille lähtevät asettavat tavoitteeksi läpiajon. Mutta Joni on toista maata: "Kyllä pitää lähteä voittamaan B-luokka." No noinhan se asia oikeasti on.
Enska MM-jatkuu samana viikonvaihteena kun Päitsi ajetaan. Onkos tämä sitten mm-enduron tappio? Kari Aho sähkötti Juhan kuulumiset Argentiinasta.
Kun lappu laitetaan rintaan, niin aina kilpailuhenkiselle henkilölle adrenaliinitaso nousee. Vetsku-EM alkaa Pääsiäisenä Italiassa. Suomalainen vastakkainasettelu on Tommy (Tommin kv-etunimi) Ahvala ja tiim Mänizer Jukka Mäkelä. Ei ihme, että Tommin ilme on hyvinkin huolestuneen oloinen Jukan ajoa katsellessa???.
Mutta mikä parasta, asiasta voi  antaa äänensä, kumpi tulee Italiasta selkä suorana vai jopa molemmat. Sari Kiuru Hot40+-nettisivuntoimittajana on laittanut oikeaan palkkiin äänestysmahdollisuuden,
ohje tuli suoraan Tiim Mänizeriltä:
 
Italian EM-osakilpailuun 8.4.2012  Over 40 luokkaan  osallistuu Suomesta Team Manager Jukka Mäkelä ja joku Tommy Ahvala.  
 
Nyt voit Hotin sivuilla veikata kumpi suomalaisista sijoittuu paremmin vai peräti voittaa vai jopa peräti suomalaisille kaksoisvoitto ?  
Kaikkien Team Manageria äänestäneiden kesken arvotaan pääsy unohtumattomiin HotFortyPlus Racingin kevätjuhliin 14.4.2012  Aulangolle !!
  
t.
Jukka

28.03.12  Tommi. Hämis. Jason Lawer. Mika Ahola stipendi. Päitsi veikkaus!!!

MP-näyttelyn aikaan juteltiin Tommin kanssa vetskujen tämän vuotisesta EM-sarjasta. Eilen Päitsin pressitilaisuudessa varmistui, että Tommi ajaa ainakin ekan osakilpailun Pääsiäisenä Italiassa. Tommi: "Eihän sitä tiedä vielä ketä tulee vastaan, voi olla Amos (Bilbao) tai Steve (Colley) ja muitakin. Käyn ensi tehtaalla Gironassa ja sitten Italiaan." Tommin kanssa GasGas-tiimin uskollinen jäsen Markus Kulmala.
Timo Myöhänen aloittaa oman junnujen EM-kiertueen samassa maisemassa.
Hämis is back and working! Juha Hämäläinen oli muutaman vuoden (10-15?) Euroopan kiertueella. Nyt tulisieluinen motukkamies on takaisin ja hämmentää maailmaa Forssasta käsin. Hämiksellä on blogi Uuden Suomen palvelussa. Tässä viimeisin, joka yllättäen koskettelee trialia! Muut tässä osoitteessa (aika mielenkiintoisia näkemyksiä, vaikkapa Kreikan panssarit kadulla sittenkin).


Kaksi kuvaa, joiden aikaväli on 22 vuotta. Ylempi on englantilaisesta Trial Magazine-nettisivustosta. Siinä kuvassa Jason Lawer on saanut uuden Jotagas-pelin ajettavakseen.
Alemmassa kuvassa, joka on tietenkin ollut täällä myös aikaisemmin esillä, Jason istuu eturivissä vasemmalla. Roy Careyn mentoroimista englantilaiskuskeista Jason'ia pidettiin lahjakkaimpana. Kaveri ajoi muutaman kauden vakavissaan ja häipyi sitten kuvioista. Olen aina silloin tällöin nähnyt hänen nimensä tuloksissa, mutta aika harvoin. Ehkä nyt on vuorossa uusi tuleminen.
Muuten tuo meidän pikkuramppi sisälsi melkoisesti talenttia. Jasonin vieressä Graham Jarvis, joka pitkä trialuran jälkeen hallitsee Extreme-endurokisoja. Stefan Merriman lopetti trialin, muutti Uudesta Seelannista Australiaan ja nousi enduron nelinkertaiseksi maailmanmestariksi.
Tässä linkki Wikipediaan.
Ylärivissä lähinnä kotimaista osaamista, mutta sekin huipputasolta. Vas. Mika Välisalo, Teppo Paavola, meidän Sami, Joa, Gary Marsham, joka toimi "enkku pikkupoikien" isoveljenä ja meidän Jarno. Suomen mestaruuksia ja palkintopallisijoja melkoiset määrät ja eri lajeista.
Päitsin  pressitilaisuudessa julkistettiin myös Mika Aholan nimeä kantava stipendi, johon varat kerätään Mikasta julkaistavalla kirjalla. Mika oli arkistoinut erittäin hyvin tiedoilla varustetut kuvat ajouraltaan. Niitä tullaan hyödyntämään kolmella kielellä julkaistavassa kirjassa. Hankkeen vetäjänä on Tapio Salander ja ensimmäisenä stipendiaattina on Paavo Honkanen. Hieno juttu. Tässä hieman lisää tietoa asiasta.
Eri tiedotusvälineissä veikataan kiivaasti Päitsin voittajaa ja muita mitalisteja. Minä veikkaan, että voittaja istuu tässä pöydän ääressä. Tai sitten voittaja on Janne Suominen.
Vs. Marko Laaksonen, Joni Kaivolainen, Paavo Honkanen, Valtteri Salonen, Oskari Kantonen, Mika Mellin ja Jari Mattila. Ainakin milenkiintoisia sääennustuksia on tänään tehty loppuviikolle.

27.03.12  Laiskuus. Timo. Päitsi. Pesty kännykkä. Enduron MM Chile. Brockhöfen. Tiikeri torppa. Lilo.

Laiskuus iski. Olisi ollut matskua, mutta niin kuin "Sisko ja sen veli": Olis voinu...........
Timo Myöhänen oli mukana Italian ekassa mestiksessä. Tällä kertaa ei meiltä muuta kuin linkki tuloksiin. Palataan. 
HMK järkkäsi Päitsin lehdistötilaisuuden tänään Koskelan bussihalleilla, jossa toimii Kart'in Klubi. Hallien vieressä Koskelantien ja Kustaa Vaasan tien välissä on kenttä, jossa ennen, paljon ennen nykyaikaa ajettiin speedwayta!! Minulla on tästä varma tieto, koska asuin Kumpulassa 50-luvun alussa tässä talossa Intiankatu 36.D ja  käytiin kavereiden kanssa katsomassa kentän laidalla.

Niin siis otsikkokuvaan. Oskari Kantonen on suosikki numero Yksi Päitsille, mutta tiimikaveri Miko Mellin (oikealla) suorastaan rakastaisi "ryöstää" kilpi Oskarilta. Valtteri Salosella, vasemmalla, on ihan omat ajatukset Kilven tulevasta osoitteesta (ryöstetään). Valtteri: "Veljen, Leuka Salosen, kanssa on treenattu ja ainakin toistaiseksi veli on no ........, mutta talvitreenit on onnistunut muuten hyvin, mutta spoorit ovat alkaneet pettää sään vuoksi."
HMK:n tiedotustilaisuudesta tulevalla viikolla kuvia.
Mutta se ISO MUTTA on; Jokainen käy ostamassa Päitsin käsiohjelman seuraavista paikoista.
Meikäläisen pesty kännykkä, se on se Samsung. Mutta hei mitäs tässä nyt VINOILLAAN?
Satuitteko katsomaan viikonvaihteessa meidän suuresti rakastamaamme Pääministeriä ja vielä enemmän Rakastamaamme ulkomaankauppaministeriä aamutelkusta?? Pojat olivat kutsuneen, nyt satujen tietojen mukaan €150 000, summalla keski-eurooppalaisia "päättäjiä" Saariselälle.
Pojat, siis Käteinen ja Stubbelo, patsastelivat Fischerin suksien kanssa telkussa. Ihan helvetin hieno homma, kun kerran Fischerit ovat suomalaiset sukset. Ai ei siis ole? Mitä Sinä selität, että ulkomaankauppaministeri hiihtää saksalaisilla suksilla, kun suomalaisiakin on saatavana? Ei varmaan pidä paikkaansa.
Samsungista Jii sähkötti:

Samsung rules
Moi!
Ihan pakko kommentoida tuota puhelimen pesujuttua.

Itselläni on samanlainen Samsung, joka tosin maksoi 29,90. Hukkasin sen viime kesänä maastoon, jossa se lojui reilut kaksi vuorokautta. Toisena päivänä vettä tuli taivaan täydeltä, joten kävin ostamassa toisen samanlaisen puhelimen. Koska eihän mikään sähkölaite kestä sellaista runsasta vesisadetta. Käsittämätön tuuri että puhelin löytyi maastosta parin vuorokauden kuluttua jaksolta eikä tosiaan muuta vikaa, kuin se pieni häive, joka korjautui pian itsekseen. Laadun ei tarvitse aina maksaa? Nyt minulla on kaksi tuollaista puhelinta kaapissa odottamassa, jos tämä sateessa pesty joskus hajoaa..
 
Terv.Jii
Nyt on pakko tunnustaa, että millä taktiikalla mennään. Petri Herola (motukkamies 100%) soitteli ja totesi, että minun pestystä kännykästä ei puhe, siis minun puhe, ole ymmärrettävää. Tarkistin asiantuntijalta (Aila) ja hän sanoi, että n. 70% minun puheesta on ymmärrettävää. Cittarista hain uuden Samsungin edelleen €19,95.
Kuva_Befurious
Juha Salminen näpäytti kv-enkkaporukkaa ekassa osakilpailussa Chilessä. Toka päivä ei sujunut ihan yhtä hyvin, mutta Kari Aho sähkötti jutut. Tässä on pakko sanoa, että ei ihan putkeen mennyt muilla suomalaisilla. 
 
Putte von Plato On rohkea mies. Mies on mukana classic-tapahtumissa ja silti hänellä on aikaa....... jaa mutta Putte onkin katsonut kuvia, rohkea mies silti, Putte:

Paavo!

 
On se vaan kummallista, miten naiset osaa tehdä useampaa hommaa yhtä aikaa:
Katso vaikka ottamiasi kuvia nro 947 ja 948.
Hilke rouva ajaa hankalaa hiekkanousua ja poseeraa samalla kamerallesi!
Ei yksikään ukko siihen pystynyt. Kiitos samalla hauskoista kuvistasi ja erityisesti nasevista kuvateksteistä.
Terveisin
Putte
 

Puten poika ja Mikon iskä Juha:
Fwd: Trial photos Brockhoefe
Hello Juha,

here is the link from the Trial-forum and the photos.

http://www.trialforum.net/thread.php?threadid=9780&hilight=&hilightuser=0&page=1

It was very nice to ride trial with you!
Best regards, Thomas

Lasse Jahn oli saanut sähkeen, Lasse:

Ohessa korjattu tulosluettelo ensimmäisestä Nordic Cup -kisasta.T. Lasse

Brockhöfenin lopulliset tulokset.
 
Tukholmalaisen moottorikerho Tiger MK harjoitus/kilpailualue Gladön lähellä ns. Tiger Torp. Ruottissakin  tuntuu olevan sama suuntaus kuin meillä, että motukkaurheilupaikka on kaatopaikan vieressä. Tämän vanhan hirsitorpan "hulttiot"?? polttivat.
Tukholman porvarien historiaa. Muutama muu kuva
.
 
Meidän kaikkien oma: Lilo pääsi aurinkoisille ikinurmikoille pois kivusta. 

24.03.12  Pesty kännykkä. SixDays Issikka. Enduron MM Chile.

Oikein puhdas kännykkä. Mokasin enkä ottanut kännyä pois rintataskusta, kun pyysin  Ailaa pesemään paidan. Samsung meni koko 40c ohjelman läpi linkouksineen. Känny maksoi 19,95 Cittarissa. Tyttären poika kysyi kuultuaan hinnan: Siis kuukaudessako? Kapula oli patterin päällä yön yli, akku ja simmi irti.
Puhtaalla kännylläni voi soittaa ja vastata. Näytössä on lievä häive, mutta toimii. Jos sattumalta päätätte soittaa minulle, mitä sinällään erittäin harvoin tapahtuu, niin pesukännylläni Teille vastaan. Voisin melkein ostaa Sam..... osakkeitakin.
Sixdays Issikka. Voi veljet. Tämä kuva on Vuohimäestä, jossa Stadin Pärtsärit tekivät excursion, joskus???
Neuvostoliittolaista tekniikkaa. Kuka muuten kaipaa sitä? Voi mennä edelleen Kuubaan ja pysyä siellä. Olihan se ns. kommunismin testilaboratorio, joka edelleenkin polkee kaikkia kansalaisoikeuksia. Lassen albumista myös muita kuvia:
Kuva 1, Kuva 2, Kuva 3.
Enduron MM-sarja alkoi Chilessä. Ajantasaisia tuloksia on tässä linkissä. Tulee toimimaan koko MM-kauden.
Lauantaina suomalaiset ei ihan terävimmässä kärjessä kahdeksan pikiksen jälkeen. Mutta.............

23.03.12  Brockhöfen vielä kerran. Ajon tiimien raportti.  KTM Moto3-tiimit. Päijänne-ajon ohjelma. Eero Remes.

Lasse hiekkanousussa. Tässä sepustusta ja kuvia.
Danny_Kent_Kuva_MPAFoto.com
Kari Aho sähkötti Aki Ajon tallien viime kuulumiset. 
 Kuva KTM
KTM:llä on nettisivu, jossa Ajon tiimiväritystä ja tiedot kaikista KTM-moottoreilla ajavista Moto3-kuskeista. Tässä linkki. 
    
HMK postitti Päitsin Käsiohjelman/lähtöluettelon. Kiitos. Oikealla vertailuna vuoden 1983 lähtöluettelo. Euroon siirryttäessä vitsailtiin, että markat vaihdettiin suoraan euroihin. Vaan ei Päitsin kohdalla. Vanha maksoi 10:- markkaa ja uusi vain 5€.
Käsiohjelmaa, joka sisältää jälleen paljon muutakin asiaa,
voi ostaa näistä pisteistä. Suosittelen. 
 
Jukka Salminen sähkötti Eero Remeksen viime kuulumiset enduron ekasta MM-osasta Chilestä. 

22.03.12  Brockhöfen.

Classic-trial on.

21.03.12  Brockhöfenin tuliaisia. Vuohimäki. SE-Endurotiimi. Juha Salminen. Niklas Ajo. Klassikkia Tanskassa ja Ruottissa. Roni Ratinen. Paulin Jammu.

Ville Rintalan AJS Brockhöfenin varikolla. Upea Ajjssi. Tässä muutama muu tekniikkakuva Saksasta. Muuta juttua tulee lähipäivinä.
Sami sähkötti tänään: Vielä on lunta......
Santeri Enjala sähkötti SE-tiimin kuulumiset. Minunkin tarvitsee hieman tarkistaa näitä juttuja. SE-tiimi tarkoittaa Santeri Enjalaa. Kuski siellä tiimissä on Sasu Enjala. Että silleen.
Kuva_Befurious
Juha aloittaa mestaruusjahdin viikonvaihteessa Chilessä. Rähmämotukkaurheilussa englantilainen Dougie Lampkin on voittanut 99 osakilpailua. Dougie on jo antanut periksi satasen saavuttamisen. Juhalla on mahdollisuus sataan. Pidetään peukkuja. Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen.
 
Kari Aho sähkötti Niklas Ajon viime kuulumiset. 
 
Lasse Jahn sähkötti tanskalaisten kutsun Fionan klassikkiin. Lasse sähkötti myös ruottalaisten kalenterin.
 
Kari Männikkö sähkötti:
Terve!

E
n tiedä huomasiko kukaan, mutta meidän trial-harrastajienkin tuttu Roni Ratinen oli mtv3:n ennätystehtaassa 17.3.2012.
E
ikä hätää, Ronin ennätysajo löytyy mtv3 Katsomosta, joten käykää muutkin missaajat katsomassa.
Kevät terveisin
--
Kari Männikkö 
 
Veikkolan Kymppikiskan vakioasiakas Pauli Hakala osti viime syksynä amerikantuonti neljäsatasen Jammun. Talven aikana on tapahtunut huima muutos, Paulin tekninen osaaminen on huippua. Helatorstaina Salossa tärähtää, kannattaa olla paikalla. Kuva_2, Kuva_3 ja Kuva_4. 
 

20.03.12  Viikko kadoksissa?

YR: Juha, Nisse, Hanski, Tusse, Robin, Putte, Lasse ja Ismo. AR: Ville, Hessu, Mikko ja Allu. Iloisia suomalaisia Saksan Brockhöfenissä.
Tulokset Rudin Classic-trialista.
Palataan asioihin laajemmalti pikimiten (huomenna?).

13.03.12  Jaapanialaisilla uusi versio porttitrialista; 3D .  Sääntömuutoksia Liiton sivulla. Niklas Ajon kuulumisia  

Trialin kilpailutapa on periaatteessa ikivanha. Kilpailijat ajavat tarkkailujakson ja sillä tehdyistä virheistä saadaan aikaiseksi lopputulos. Porttitrial taas perustuu positiiviseen pistelaskuun. Tarkkailujaksolla on eritasoisia portteja joiden läpiajamisella saa pluspisteitä. Esimerkiksi Espanjan mestaruus ajettiin viime vuonna porttitrialina. Minun täytyy sanoa, että en henkilökohtaisesti pystynyt sisäistämään tulosten antamaa kuvaa ajajien tasosta.
Sunnuntaina levisi Internetissä video, jossa japanialainen 3D toteutus porttitrialista? Ajaja, jonka perusosaaminen on aivan hukassa, vetäisee kesken jakson ns. backflipin, voltin takaperin. Paljonko tämä olisi porttitrialissa? Lopuksi kuski tekee huiman yrityksen loppuportaaseen, joka sitten päättyy ....... no jokainen voi itse päätellä.
Tämän videon näin ekakertaa
Trialmag-sivustolla. Toisen kuvakulman samasta jutusta sähkötti Pauli Hakala, muuten myös niitä Veikkolan 10-kiskan miehiä, Pauli:

Backside flip in Trial!

Ootko nähnyt Trial kilpailussa tätä?

Terv. Pauli
Kuva T.K.Kivinen
Timon uudet nettisivut alkavat olla kasassa osoitteessa: www.timomyohanen.fi .
Trialin lajiryhmä on saanut aikaiseksi sääntömuutoksen Moottoriliiton Urheilusäännöstöön. Kyse lienee Eliitissä ajavien motukan koosta. Lisäksi jo täällä aikaisemmin raportoituja lajiparlamentin ehdotuksia, joita tultaneen kokeilemaan tänä vuonna.
Kuva_Friedrich_Weisse
Kari Aho sähkötti Niklas Ajon viime kuulumiset.

12.03.12  Yrjö Vesterinen otsikossa ja Mikon kuvissa. Rompetori Tuuloksessa. Kymäläisen "pikku" pojat taas touhuamassa.

Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa oli aukean juttu Yrjö Vesterisestä. Ilta-Sanomilla on juttusarja "Sankareita kaikki" Suomalaisten urheilusankareiden nykykuulumiset.
Hyvä kuva Ykästä taistelemassa Bultacolla. Kolme pienempää kuvaa ja tarinaa yllin kyllin. Voisi sanoa, että aika kattavaa tekstiä nuorille suomalaisille urheilunseuraajille.
Veikkolan 10-kiska on suomalaisen motukkaurheilun eräs parhaimmista tietotoimistoista (kannattaa käväistä vaikkapa kahvilla). Tänään maanantaina siellä oli varma tieto, että Ykä ei ihan allekirjoittanut tuota isoilla kirjaimilla olevaa otsikkoa. Lehden voi tietenkin lukea joko ostamalla tai sitten netin kautta.

Yrjö Vesterinen MM-jaksolla Friisilässä. Tämä purokohta on siellä vieläkin olemassa. Varo kuitenkin rikottuja pulloja (8.3 juttu).
Ihmeellinen maailma! Merirannan Mikko sähkötti muutama päivä sitten classic-trialiin vuoden 1979 Suomen MM-trialin kuvia. Mikko haluaisi myös tietoja kuvista. Tunnistatko ajajia tai katsojia? Minusta tuossa vasemmalla istuu Harri Nyholm. Jos tunnistat näistä Mikon kuvista niin olisitko ystävällinen ja sähköttäisit meille?
Mikko:

Tere !

 Totta Espoossahan ne pidettiin. 
Tuo tehtaan Honda ei perustu normi TL-pohjalle.
t.
Mikko

Minusta tuota -79 kisaa voisi pohtia enemmänkin.
Manuel Soler voitti, oli Bultacon omistajaperheestä. Kakkonen Ulf Karlsson, meillä oli täällä kuva viime vuonna Six Pencer'in yhteydessä. Ykä kolmas. Malcom Rathmell nelkku, Englannin trial-ikoneja edelleen. Timo Ryysyn varmaan parhaita mm-sijoituksia. Bernie Schreiber, jenkkikuski, joka nai ranskalaisen kilpakuski siskon. Anttoni Vesterinen, pikkuveli, joka ajoi myös Skotlannin Kuuden Päivän Trialin ennen Ykää. Anttonista löytyy netistä tietoa,
olisiko tässä perheurheilun jatkoa?  Tarkkaan ottaen joku oikea toimittaja voisi tehdä jutun Vesterisistä. Me olemme asuneet Veikkolassa n. 33 vuotta. Ykän ja Anttonin isoveli  Juhani, 5 SM-kultaa sivuvaunumotukoissa, lukuisia sm-mitaleja ym. , suurin piirtein  saman ajan.

Sunnuntaina Tuuloksessa oli rompetori (motukka). Pääsylippuna Ahveniston moottoriradan vanha pääsylippu vuodelta 1970 (IV Ahveniston ajot 29.8 klo 13.). Tässä linkki Tapio Sippolan ko. kisaan.
Nuo rinkulat ovat Tunturimopon  kolmilevyisen kytkimen metallivälilevyjä. Aika harvinaisia (ei todellakaan ole yleensä rompetoreilla). Nyt me saadaan Jari Selänteen kanssa Tunturi Trialit pakettiin.

Meillä arvostetaan  liikuntaa, paljon. Taitaa olla perintöä minulta ja veljeltäni Hessulta. Tänään kaksi Kymistä näytti osaamistaan. Sisu skrinnareilla ja
Jarno omalla pihallaan: Voltissa.
Terkkuja!!

10.03.12  Jatkokahdeksikkoa. Montesa Cota myytävänä.

Lexa ja hieman uudempi Montesa. Eilisestä kuvasta Lexa sähkötti:

Kahdeksikko!

Moi! Hieno kuva vuodelta 93 tai 94. Melkein kaksikymmentä vuotta ja ainaskin saman verran kiloja sitten. Aikuisopiskelu on hieman hitaampaa, mutta ehkä jonakin päivänä opin sen kahdeksikon.

Terv. Lexa Sipoosta

ps. on näköjään Päizinpikis meidän naapurin tontilla

Kuva on Lassen albumista. Muistelen, että Lasse puhui Oksasen Mikan tuoneen pelin aikanaan Suomeen.

Tässä vielä jatkumoa Montesa-sarjaan. Sami myy harrastekäyttöön peliä. Täällä lisää asiasta.

09.03.12  Hormonit hyrrää. Lassen albumista. Kovalainen sekaantui motukkajuttuihin.

Kevät on kovaa aikaa koirallekin. Ruuvi tuli meille hoitoon pariksi päiväksi. Naapurin nartulla Vipellä sattui juoksuaika ja siitä tuli pienimuotoinen ongelma. Tässä Ruuvin luontoilmaisua.
Lassen albumista
Lasten taitoajojen vaikein tehtävä; aja kahdeksikko. Nyt sitten enää tarttis tietää mikä on kahdeksikko. Taitoajot olivat erittäin suosittuja aikanaan. Onpa täälläkin lueteltu niitä maailmanmestareita ym. muita mestareita, joita ko. touhusta seurasi.
Lassen albumista
Lasten taitoajojen vastakohta; "vanhuksien" classic-tapahtumat. Kuvapoikana sähköpostivaihtarimme Leo Sorsa. Pelinä komea Montesa. Taustalla tilannetta seuraa Hebe Paavola, Tepon ja Pekan faija. 103 on mielestäni vanhempi "Linkkari" Jammulla.

Kuvat Ajo Motorsport
Heikki Kovalainen oli mukana Zulfahmi Khairuddin pressitilaisuudessa Malesiassa. Selityksenä Tony Fernandes, joka tukee sekä Heikkiä että Fahmia. Kari Aho sähkötti Ajo Motorsportin tiedotteen.

08.03.12  Crossari Riku Rouhiainen. Kevennetään etupyörää. Stop press: Timon kuulumisia. Lumella on ilo lasketella, etenkin Klaukkalassa Matin rinteessä.

Jukka Salminen sähkötti Riku Rouhiaisen tiedotteen. Riku tekee kovan liikkeen ja lopettaa normaalit työt. No toivottavasti parin kolmen vuoden kuluttua voidaan sanoa, että Riku on normaalissa työssä.
Ai niin sehän tarkoittaa, että Riku on crossinammattilainen. Bueno!!
Olympiastadionille halutaan tehdä remppa. Oliko se hinta jotain n. 2-300 miljoonaa? Mahtaisi olla aika hauska tilanne, kun Suomen Valtiovalta antaisi suomalaiselle motukkaurheilulle vaikka 2 % tuosta summasta motukkaurheilupaikkojen kunnostamiseen.
Aivan älytön ajatus koska esim. viime vuonna Olympiastadionin käyttäjät voittivat , siis hetkinen täytyy tarkistaa, niin siis he tai ne voittivat ihan no melkein no ei ihan mitään, mutta motukkaurheilijat voittivat VAIN neljä (4) maailmanmestaruutta, ei siis mitään verrattuna Stadionin sankareihin?????.
Eli rahaa täytyy laittaa sinne, mistä EI tule menestystä. Taisi olla eilen kun ampumahiihtelyihmiset aloittivat ruikutuksen rahasta tai siis sen puutteesta. Pari  milliä lisää niin sijat n. 40-100 muuttuvat hetkessä sijoiksi 39-99. Hyvä sijoitus.

Mutta mennään näihin kahteen kuvaan. Sami Hakala oli suomalaisen trialin perusjätkiä monta vuotta. Tervakosken trialkoulun hienoja kasvatteja. Kuva on Hesan MM-trialista, silloin myös muut kuin epsanjalaiset ottivat osaa lajin korkeimmalla tasolla. Kovia on kokenut myös Samin Beta kesken kisan, etulokkari on jäänyt matkalle.

Toinen kuva on Espoon Moottorikerhon alueelta Kolmperästä. EMK oli trialin voimatekijöitä monia vuosia (Yrjö Vesterinen oli kerhon jäsen). Harjoitusalue Friisilässä oli legendaarinen, siellä myös ajettiin MM-trialia. Nykyisin alue on rikottujen pullojen varastoalue viherhörhöjen toivomuksesta.
EMK järjesti SM-trialeja Kolmperässä. Alueella ei juurikaan ole korkeuseroja. Vesa Keinonen kerran loihe lausumaan jaksoista: Pelkkää homopompotusta. Vesa oli aivan oikeassa. Noinhan se oikeasti oli.
Minä olin kilpailunjohtajana, oli Moottoriliiton lisenssikin!!!.   Ihan niin kuin crossikisaan (aamuradiossa tuo meikäläisen lausahdus: pitsinnypläämisen loppumisesta) myös trialiin saatiin toimittajat paikalle ns. etukäteispuffiin. (Koittakaas samaa nyt). Tommi oli kovassa nousussa maailmalla Aprilian tehdaskuskina, Petsku Jahn oli muuten vaan edelleen suomalaista trialeliittiä. Tästä tilaisuudesta on myös se legendakuva Petskusta ja Tommista etupyörät vastakkain.
Pitkään kuvittelin, että olen ottanut yllä olevan kuvan kaapelikelalta, mutta sitten tutkin sitä tarkemmin ja ei ole minun ottama.
Yksi erikoinen tapaus noista EMK:n SM-trialeista oli Haapasen Jussin tapaus. Jaksotuomari antoi Jussille vitosen nauhan ylityksestä. Asiasta oli aika kova vääntö. Lopputulos oli, että kilpailunjohtajana en ottanut vastaan vastalausetta.
Onneksi hienolle lajille seniilit ei enää ratkaise.
Tässä viime hetken kuvakollaasi Timo Myöhäsen tukiauton teippauksista. Tuossa takalasissa on edelleen vapaita paikkoja. Soita Jukalle ja varaa omasi.
Muuten Jukka sähkötti:

Terve Paavo !
Kausi lähestyy... pari kuvaa uunituoreista teippauksista, jotka Sata-Seri Jämsä jälleen kerran ansiokkaasti hoiti.
Lauantaina kalusto lähtee kohti Italiaa, jossa Timon "leiri" Top Trial Teamilla alkaa keskiviikkona.  Takalasi puhuu puolestaan.... eli sinne niitä nyt sitten mahtuu "yksityisiä" sinun ja Ailan malliin ... luvat ja numerot on OK.
terv. Jukka


P.S.  timomyohanen.fi herää lähipäivinä

Jukka Myöhänen
Mob. +358 40 573 3906

Matin laskettelukeskuksessa Klaukkalassa oli tänään free-style lautailua/suksijuttuja. Ride-lautojen maahantuoja Teemu Takamäki oli paikalla esittelemässä lasketteluvälineitä ja palkitsemassa parhaita temppuja. Kuvassa Jakella hyvä gräpi.
Tässä iltapäivän muita kuvia
.

05.03.12  SSDT n:o 229. Salminen, Remes, Kovalainen, Pyrhönen, Takatalo, Söderberg, Seistola, Tarkkala. SE-Team voitokkaana.

Skotlannin Kuuden Päivän Trialin lähtönumerot on julkaistu. Yksi suurimmista voittajasuosikeista Michael Brown, "The Atom Ant", ajaa numerolla 227. Peter Jahn starttaa joko samalla tai seuraavalla minuutilla numerolla 229! Moninkertainen voittaja Dougie Lampkin numerolla 219, Wiggy 212, Shirt 226 jne. On Petskulla hieno lähtöpaikka!!!
Tässä linkki SSDT:n sivuille. Numerot Download-sivulla. Takavuosien yksi mestareista Giles Burgat on myös mukana.
Kuva Husse
Kari Aho sähkötti Juha Salmisen tiedoteen.


Kovalainen ja Pyrhönen Lahden hallissa.


Jukka Salminen sähkötti Eero Remeksen tiedotteen.
Asiahan ei suoranaisesti minulle kuulu, mutta....................
Eikös näin ole yleensä tapana aloittaa? Motukkasesonki on alkamassa, treenikisoja pukkaa päälle ja autopuolelta tuttu, valitettavasti??, kehitys sen kuin kehittyy. Kuskeilla on omat tiedottajat ja on selvää, että ei heille aikuisten oikeasti kuulu hoitaa muiden tietoja. Mutta................

Kun on tämä Netti. Ja täällä Netissä on nykyisin ne kaikki tulokset, niin eikös niihin tiedotteisiin voisi laittaa linkkiä noihin julkisiin tuloksiin?

Viikonvaihteessa oli suomalaisille kaksi isoa kisaa; Espanjan mestis endurossa ja crossi Hollannissa. Kummastakin kisasta löytyy hyvät ja kattavat tulokset.

Crossi-tulokset löytyvät pääsääntöisesti
mylaps.com sivuilta. Siellä vaan tarvitsee valita oikea maa, kun nettitausta tarjoaa Suomea.
Tässä Hollannin kisan tulokset, joissa mukana myös Salon Eeli Takatalo, jota en ole nähnyt mainittavan missään muussa tiedotteessa. Ja kuten tavallista, niin täytyyhän minun esittää yhteyksiä. Eelin fysiikkavalmentaja on työkaverini entisestä Innofocuksesta Mikke Saari.

Espanjan moottoriliiton sivuilta löytyy kattava kaikkien motukkalajien mestaruuskilpailuiden tulospalvelu. Kannattaa laittaa osoite suosikkeihin. Reaaliaikaisena tulospalveluna Epsanjan endurossa tämä sivusto
.

Sasu Enjala sähkötti SE-Team'in tiedotteen Mikkelin ekasta SM-endurosta. Sasu uskaltanut rohkeasti linkata tiedotteessaan useille sivuille!! Oikein.

02.03.12  Ilmasto sen kun lämpiää. Lapin tuliaisia. Remes. Viikon jakomäkeläinen tietäjä.

Mites sitten, kun tämä ilmasto "lämpiää" vielä pari kolme vuotta? Viime yönä tuli lumet katolta. Onneksi tuli rakennettua vuosia sitten lisälippa ulko-oven päälle. Ei olisi onnistunut lehdenhaku aamulla. Jarnon kanssa todettiin kuitenkin, että ei me lumesta aleta valittaa, lumihan on parasta, jos tykkää lumilajeista. Antaa vaan tulla lunta ei tupaan vaan pihaan Virheet Valehtelijat.
Saatiin nuorison Lapinlomalta tuliaisia. Nyt vaan pitäisi tietää, että miksi ne noita meille toi? Vitsi vitsi vitsi.
Hyvä on, minä sain pienen motukan ja Aila pienen "Ruuvin". Tosi symppikset.
Eero Remeksen tiedottaja Jukka Salminen sähkötti Eeron tiedotteen viikon vaihteessa alkavasta enduron kilpailukaudesta.
Jakomäen omapoika ja Flossen paras kaveri Saku Sipponen nimetään Viikon Tietäjäksi. Eiliseen kuvaan tuli Sakulta täydellinen vastaus (minä muuten en tiedä oikeaa, siksi kyselin). Saku:
Moro Paavo!
 Jos tarvitset, niin taas tulee jakomäkeläinen absoluuttinen totuus.
Maa Suomi

Valuutta Markka.
(noi oli arvauksia)
Laji sivuvaunuTrial.

Motukka Gas-Gas vm 93.

Kuski takantekijänero Heikki Hyytiäinen.
Purkkiorja on Jussi Karhila, nyk. tammisaarelainen, valitettavasti ex. Trial-harrastaja, joka viimeksi oli keskittynyt kiihdytysautoiluun ja talonrakennukseen.
 
Voitinko mä jotain?
 
t:Saku


Yleensä sanotaan, että urheilijoilla on kova voitontahto. Voisiko joillain olla myös kova voittopalkinnontahto?
Tottakai Saku Sinä voitit jotain.

01.03.12  Ilon ja Onnen Päivänä.

Vihreä valhe n:o 10xx. HMMK. Hyde ja Jussi.

Eräs törkeimmistä Vihreistä Valheista on ollut, että Etelä-Suomessa ei enää ilmastonlämpeämisestä johtuen ole lumitalvia. No tuo Valhe on rajusti kaadettu esim. viimeisen kolmen talven aikana. Tänään maaliskuun ekapäivänä lumikinokset ovat noin 80 senttisiä. Aika koppavasti ottaen huomioon tuon Vihreän Valheen.
Varsinainen asia tänään on kuitenkin perinteelliset jääradat Suomen merillä ja järvillä. Meille on Valehdeltu, että jääradat aiheuttavat päästöjä vesistöihin mittavasti. Siksi moottoriajoneuvojen jääradat ovat pääsääntöisesti kielletty. Eikä liukkaankelin taitoja saa harjoittaa muulloin kuin kesällä peltipatjoilla.
Mutta Hei Mitäs tämä on? Ja vielä kerran Mitäs tämä on?
Katujen varsilta, missä on jopa runsaasti ajoneuvoliikennettä, lumet on roudattu lumenkaatopaikoille. Joku on tehnyt tutkimuksen lumenkaatopaikkojen lähistöjen purovesistä. Näissä nyt varmaan on sitä saaaaaastetta aivan hulvattomasti.
No ei ole. Eli jälleen yksi Iso Vihreä Valhe on todistettu vääräksi.
Tässä linkki uutiseen.
Voisin melkein vannoa, että Vihreän Valheen ylläpitäjät tulevat jatkossa vaatimaan lumenkaatopaikkojen kieltoa (ei saa sataa lunta) niiden saastuttavan vaikutuksen takia. Siis ihmisten mieli on saastutettu Vihreää Valhetta vastaan.
Lassen albumista HMMK:n 50-vuotisjulkaisusta tämä kuva. Tuttuja nimiä vähänkin vanhemmille. Nykyisin Matti Herlevi taitaa olla tunnetuin ja aktiivisin Stadin Pärtsäreiden puitteissa. Crossin puitteissa Lamppujen suku oli vahvoilla. Luontsassa taas mm. Seppo Kuokkanen, Risto Verosaari, Reijo Heiman. Antti Syvälahti on aivan oma lukunsa suomalaisessa moottoriurheilussa.
On muuten aika nuoren näköistä porukkaa.
Kuva Lassen albumista
Mikä maa, mikä valuutta, mikä laji, mikä motukka, ketä kuvassa, mitäs nyt? Eli yksi hullu kysyy enemmän kuin kaikki viisaat ehtii vastata.

29.02.12  Lusikka soppaan.

Kuva Lassen albumista.
Ei mulla mitään varsinaista asiaa ole, mutta kun Lasse (kuvassa nuorena  ) huomasi kirjoittaa finntrialiin neljän vuoden jaksosta. Niin tässä nyt tämä meidän karkauspäivän juttu. Lainaus Wikipediasta:

Karkausvuosi on 366-päiväinen vuosi, jonka helmikuuhun on lisätty 29. päivä eli karkauspäivä, kun taas normaalisti helmikuussa on 28 ja vuodessa 365 päivää. Karkauspäivä lisätään vuoteen, jotta kalenterivuoden vuodenajat vastaisivat astronomisia vuodenaikoja. Karkauspäivää vietetään neljällä jaollisina vuosina lukuun ottamatta niitä sadalla jaollisia, jotka eivät ole jaollisia neljälläsadalla, koska Maan kierto Auringon ympäri kestää noin 365 päivää, viisi tuntia, 48 minuuttia ja 46 sekuntia.

27.02.12  Harri kakkonen Espanjassa! Numeroliivit! Kalenteri päivitys.

Tampereen poikien Espanjan matkalla Harri Oittinen alias Pittien nousi kakkoseksi Takahisa Fujinamin nimikkokilpailussa.
Mikko Hanninen sähkötti kuulumisia Epsanjasta:

SUOMALAINEN TRIAL-KULJETTAJA PALKINTOPALLILLE ESPANJASSA!

Moro Paavo ja terveiset Espanjasta.
Ollaan täällä Oittisen Harrin ja Seistolan Mikon kanssa vähän treenailemassa ja moikkaamassa Mikon veljeä Matti Seistolaa.

Matti on Fujin (ex-trialin maailmanmestari) kavereita ja järjesti meille tänään hienon mahdollisuuden osallistua paikalliseen Trial-kilpailuun, joka on Fujin nimikkokilpailu ja järjestetään La Pinyassa.
Luokkia oli kolme B, A ja Eliitti, jaksoja oli yhdeksän, jotka kierrettiin kahteen kertaan. Jaksot ajettiin vuoren rinteellä käytännössä kuivuneita puronpohjia ja joukkoon mahtui myös jyrkkiä maarinteitä.

Päivä oli Suomalaisittain loistava, silla Harri Oittinen ajoi  B-luokan KAKKOSEKSI!!!!!  Matti oli myös hienosti saman luokan yhdeksäs.
Päivän ainoa miinus oli, että kaima-Seistola ei päässyt starttaamaan aamulla ilmenneen sähkövian vuoksi.Eliitti luokan voitti Fuji ”melko” ylivoimaisesti, mä olin saman luokan kuudes
J   
Lähetän luokkakohtaiset tulokset myöhemmin (Tässä tulokset).

Reissu on ollut muutenkin mukava, olemme kolunneet noin viikon verran läpi paikallisia trial-mestoja ja kiveä ja kalliota on ollut jos jonkinlaista.
Yhtenä treenipäivä ”salaisessa paikassa” törmäsimme myös kotimaisiin Enduro-staroihin, kuten Salmiseen, Remekseen, Tarkkalaan ja
Hellsteeniin, pojilla näytti olevan hyvä meininki ja viimeisiä säätöjä haettiin paikalleen, meno oli ainakin näin trialistin silmin melko vauhdikasta! (kuvia pojista sekalaisessa järjestyksessä). 
PS.
 Paitsi että Matti on Endurokuskiksi hyvä Trialisti, niin näyttäisi vauhti olevan kohdallaan myös leipälajissaan, eli jäädään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa kautta.
 
Ainiin meinas melkein unohtua, et tänään oli +24,5C toi kisakeli..  
Mikko

Jussi keväällä Vuohimäessä n:o 2 liivi päällä.
Tommi Kallio sähkötti kilpailuliiveistä. Tommi:

Trial-kilpailuliivi asiaa!

Moron Paavo,

Saisiko tuollaista tekstiä sivuillesi?
Löytyy myös Finntrial keskustelupalstalta.

Lajiryhmän puolesta Tommi

Trial kesä 2012 lähenee.
Ilmoitathan ennakkoon (mahdollisimman pian) lajiryhmälle mitä luokkaa ajat ensikesänä.
Näitä tietoja tarvitaan kilpailuliivi numerointia varten.
Perusideahan on, että luokan viimekauden parhaiten sijoittunut saa numeron yksi, joka luokassa.
Tämä käy helpoiten laittamalla sähköpostia :arrow:
lajiryhma ät gmail.com postiin.
Nimi ja luokka sekä kerho ja mopomerkki.

Mikäli sinulla on vielä kilpailuliivi/reppariliivi niin laita myös siitä postia tulemaan.

Lajiryhmä kiittää!
Tommi Kallio ja Jukka Myöhänen sähköttivät päivityksen tämän vuoden kalenteriin. Joukkue-SM ajetaan syyskuussa Nokialla. Vasemmalla oleva linkki päivitetty.
Tommi ja Jukka:
terve Tommi !

Hyvä homma ... saadaan tuo joukkuejuttukin listalle.  PM kisoista en ole kuulluut mitään mistään suunnasta.  Vammalan mahdollisuutta kannattaisi selvitellä.  Seuralla tosin on puutetta jo nyt tekijöistä, mutta kun siellä on SM heinäkuussa niin siitä ei tietenkään olisi ihan mahdottoman suuri työ PM:iin... varsinkin jos  voimia voisi yhdistellä jonkun muunkin seuran kanssa ?
jukkaMoron Jukka,

En tiedä onko sun korviin kantautunut tietoa.
Lopulta päätimme pitää Joukkue SM:n sunnuntaina 16.9.2012 Nokialla.
Henk.kohtainen SM lauantaina 15.9.2012 Nokialla.

Onko sinulla tietoa??
Meinaako Vammala pitää PM kisat elokuun alussa??

-tommi-

24.02.12  Iltasanomat 80v. Extreme Viro. Classic Norja.

Vuosi on 1946, Aila ja Paavo maailmaan, Juho Kusti Suomen pressaksi. Nürnbergin oikeudenkäynnit kakkosmaailmansodan hävinneitä vastaan.
Iltasanomat täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Ensimmäinen lehti ilmestyi vuonna 1932. Kyse taisi olla Mäntsälän kapinasta.
Peltosen Mara on kerännyt näyttelyn Iltarin kuvista kahdeksanvuosikymmenen ajalta Sanomataloon.
Muutama kuva näyttelystä.
Jukka Mäkelä ja Jaana Ojala sähköttivät Viron extreme-kisasta:
Moi Jukka,

Tästa tietoja kisasta Virossa. Kilpailuohjet lisätty. Anteeksi käännösvirheistä;) 

http://www.xn--kttepuu-n2a.com/public/galleries/.gallery_pictures/endurokross.jpg  
terv

Jaana


Tässä vielä kutsu.
Norjalaiset alkavat pikku hiljaa asennoitua myös classic-trialiin. Maarten Maager oli monta vuotta motukoiden maahantuoja, nyt Marten on "eläkepäivillä" innostunut klassikista. Maarten sähkötti Lasselle:

Moi Paavo,
Tanskaahan todistettavasti hallitset, nyt olisi Norjan vuoro.
T.
Lasse
----- Original Message ----- From: Maarten Mager Sent: Thursday, February 23, 2012 10:14 PMSubject:
Nytt brev vedr Classic
: 
Hallo alle sammen !

Her kommer litt mer info – Brev av 23.2 + terminliste.
Ha en fin dag.

Maarten


Norjan klassik-kalenteri
Norjan klassik säännöt

22.02.12  Alp de Hiékkahéntunén. Moto2 peli karjuu.

Teknisen virheen vuoksi Alp de Hiékkahéntunén kuvat putosivat netistä. On ilo saada ne tänne uudestaan.
Otsikko kuvassa Sami!!!
Sami_2,  
Sami_3,   
Jarno_1,    Jarno_2,   Jarno_3.
Hiekkahentunen on "kuuluisa" laskettelualue Vihdin Nummelassa, ei tarvitse lähteä korkeammille alpeille!
Pankaas muuten paremmaksi sällienne kanssa!
Kirjoittaa:
Ylpeä iskä Paavo
Aika useat minun ikäluokani jepet muistavat ne longplay-äänilevyt, missä oli autenttista motukoiden ääntä esim. Man-saaren TT-ajoista. Ostimme noita äänilevyjä. Nykyiset nettiäänien downloudaajat/ostajat eivät voi edes kuvitella miltä homma silloin tuntui.
Onneksi Kari Aho sähkötti hieman säpinää Ajo-tiimien äänimaailmasta.
Tässä on kaksi juutuupi-näytettä. Nauttikaa motukkaväki!!!
Varikolla laitteita lämmitetään. Ohi-ajaossa keuhkot värisevät. 

 20.02.12  Fillari-trial kuulumisia. Moka moka.

C-Vapaa_kuva_jari_kokkala
Mika Mäkinen sähkötti:

 Terve Paavo,

Sain vihdoin julkaistua SM-pisteet viime vuodelta biketrialin osalta.

 Nehän löytyy tutusta osoitteesta http://www.fintrial.com/ .

 Sivuiltani löytyy muuten jo aika kattava tuloshistoria, joka ulottuu  kymmenen vuoden taakse eli ihan kilpailutoiminnan alkuun saakka.

 Toivottavasti homma jatkuu seuraavatkin kymmenen vuotta!

 

 Parhain terveisin,

 Mika Mäkinen

  http://www.fintrial.com/

 
Taas tuli mokattua oikein kunnolla. Väitin, että Diego Bosiksen käyttämä Beta Helsingin MM-trialissa oli ollut meidän. No ei todellakaan ollut vaan Ari Nurmion. Kait tuo Alzheimer alkaa iskeä,  varmaan muistelin Hesan halli-trialia, johon tehtaalta tuli Dougie Lampkin'ille  hänelle tehtaalla nimetty "Lamkin" Beta. Sorry Ari.
Ari:
Morjens Paavo
*1995 MM-kisaa, jonka Diego ajoi meidän Betalla ?*
**
*oli kyllä minun Beta, jonka Diego sai lainaksi ( meikäläisen ajolla
puolivuotta vanhan näköiseksi ja kuntoiseksi 1:dessä kisassa) jonka jälkeen myin Oksasen Mikalle.*
**
*Y.T Ari*
 

19.02.12 ilta Timon peli. MotoGP/Moto3 uutiset. Muutostyöryhmä. Espanjan mestis alkoi, linkki tuloksiin.

Timo Myöhänen sai lopultakin oman uuden TTT piikin Betan kotiin. Laitteessa on hienoja yksityiskohtia, parhaat palat niin Suomesta (TEKOPAn jalkatapit) kuin Italiastakin. Tässä muutama kuva.
Kuva_Friedrich_Weisse
Niklas Ajon hieno tyylinäyte Jerez'in testeistä. Kari Aho sähkötti Nikin tiedotteen. Tässä taas isäpappa Akin tallien tiedote.
Motkotin eilen mustana Suomen lumiurheilun tilasta ja Urheilun Muutostyöryhmästä. No ei se tänään sunnuntaina ollut juurikaan kummoisempi suomalaisten menestys, vain Enni Rukajärvi teki tulosta. Niin mies lumilautailijat kuin mäkihyppääjätkin alisuorittivat rankasti.
Viime kesän yleisurheilun MM-kisat olivat täydellinen floppi Suomelle. Mies tuo takana on/oli Antti Pihlakoski. Nyt Pihlakoskea ollaan viemässä kovaa vauhtia suomalaisen urheilun ykköspaikalle eli Olympiakomiten pääsihteeriksi. Muutostyöryhmän jäsen Mika Kojonkoski lienee seuraava Olympiakomitea valmennuspäällikkö. On tää niiiiin hienoa.

18.02.12 Meillä Suomessa on ns. huippu-urheilun muutostyöryhmä??? Niin varmaan. Lumilajit jyllää sen seurauksena. Voitaisiko pyytää, että eivät ota ohjelmaan moottoriurheilua??

En mielelläni kirjoita tänne mustalla. Mutta kun meillä nyt on tämä huippu-urheilun työryhmä ja tänään lauantaina 18 helmikuuta vuonna kaksituhatta kaksitoista (2012) suomalaiset lumiurheilijat esittävät parastaan ei kun ........
Naistenhiihto Puolassa Krista Lähteenmäki suomalaisille vaikeammalla hiihtolajilla????? eli perinteisellä viidestoista (15.)
Miesten hiihdossa taas sillä meille paremmalla hiihtotavalla eli perinteisellä Sami Jauhojärvi kuudestoista (16.).
Mäkihyppelyssä Saksassa eilen perjantaina suurin osa suomalaisista putosi jo karsinnassa. Kilpailussa tänään entinen yhdistelyn hyppely/hiihtely mies Anssi putosi ekalla kierroksella.
Alamäkilaskettelussa Markus Sandell oli ensin yhdestoista, mutta sitten Muutostyöryhmä varmaan tuli paikalle ja sai kannustettua Markuksen noi voi vi..tu monesko se nyt sitten  oli?? Kiinnostaako toi ketään?.
Kaikkein parasta Muutostyöryhmän jutuissa on tuo hyppely/hiihto-juttu. Meillä oli tällaisia tyhjiä tynnyreitä kuin Lajunen, Manninen ja Koivuranta. Äijät häiritsivät muiden maiden huippujen menestystä.
Nyt onneksi trio on saatu pois häiritsemästä ja olemme tosi iloisia Muutostyöryhmän saavutuksesta, kun Jim Härtull oli kellonsoittopaikkakunnalla ....... odotas nyt luen tulosluetteloa....... no luen vieläkin..hei Jimbo on FIS-pisteillä.
On se hienoa, että suomalaiset lumi-urheilijat ovat viikon päässä maailman huippusta.
On se aika paskaa, että Suomessa on muutama perkeleen moottoripyörillä ajavaa häirikköä, jotka pöllyttää muun maailman porukat. Eikös meille voitaisi Vihreiden, Sossujen, Kokkareiden, Ristillisten, Kommareiden ja Svedupellejen hallituksen puolesta kieltää tollainen syrjivä toiminta??
Suomalaiset AINA haluavat OSOITTAA alemmuuttaan muita kohtaan. Jykä, Jutta, Niini, Päivänsäde, Pavel ja Tahvo? Eiks vaaaaaan?

16.02.12 Heidi on julkkis!!! Alaston Kotari, Niklas hyvässä vauhdissa. Mika Aholaa Espanjasta.Meillä trial-piireissä on ihan ikioma julkkis. Heidistä on tänäisessä Hesarissa iso juttu. Etusivulla poseeraavat joku ranskalainen poliitikko (tunteeko joku hänet?) ja Heidi. Sisäsivuilla on Heidistä yli puolen sivun juttu. Hienoa!
Heidi ja Mikko HäMK:n Nokian SM-trialin kuvassa aika "romanttisissa" katseissa.
Mikko Leivo on niitä harvoja suomalaisia trial-ihmisiä, joka on pystynyt kääntämään trial-osaamisensa ammatiksi. Heidin lehtijuttuun viitaten tämän Transun konepellillä tehdyn tempun täytyy olla ns. "Puolisaksalainen käsinseisonta". On ilo tuntea Teidät.
kuva_friedrich_weisse
Trivial Pursuit kysymys: Pelaako tyttö Angry Birds-peliä läppärillä vai Angry Bull'sia? No ei todella kumpaakaan. Kotarin uusi Moto3 motukka alastomana. Katsokaapa tuota etulokarin hiilikuitumuotoilua! Kari Aho sähkötti, KTM proto ilman katteita:

Moi!
Raotetaan hieman "salaperäisyyden" verhoa, eli tällainen näkymä paljastuu KTM:n Moto3-luokan prototyyppipyörän katteiden alta. Kuva. Friedrich Weisse.
 
T;
Kari
 
Kiitos Kari! Kari sähkötti myös
Niklas Ajon viime kuulumiset Jerez'in testeistä, jotka alkoivat eilen keskiviikkona.
 
Palataan vielä tähän koskettavaan tapahtumaan. Gironan lähellä talvitesteissä olleet suomalaiset ja  espanjalaiset enduro-kuskit halusivat järjestää  Mika Aholan muistotilaisuuden. Jukka Myöhänen sai espanjalaisilta ystäviltään linkin sivustoon, jossa kuvia tilaisuudesta. Paljon oli Mikan ystäviä paikalla, minä tunnistan ainakin kuvan oikeasta reunasta Marko Tarkkalan ja Petteri Silvanin. Kiitos Jukka ja Santa.
Jukka Myöhänen sähkötti:

Terve !

Tuttavamme  Santa Gironasta lähetti linkin paikallisen sanomalehden kuvakavalkadiin.  Paikalliset ja osa-aika paikalliset enduroihmiset teki ajelun Mikan muistoksi....
terv. Jukka


Terve,
Gironalaiset enduro kuskit ja harrastajat tekivat vime vikon loppun Mikan Aholan kunianosoitus kokous Gironassa.
Paikakllinen lehti on huomanut ja laitanut mutamia valokuvia

http://comunitat.diaridegirona.cat/galeria-multimedia/Actualitat/Lenduro-gironi-acomiada-Ahola/37539/1.html
Terv.
Santa

15.02.12 Diegosta pari juttua. Englannin mestis no-stoppina sittenkin.

Marja-Leena Ahvala sähkötti:
Hei,
Japani indoor Fukuoka lokakuussa 1990

tällainenkin kuva sattui eteen, Diego, Tommi, Amos ja Donato, nyt yksi on joukosta poissa...mutta onneksi on monia mukavia muistoja tallella. 
Terv. Marja-Leena.
Tässä linkki kuvaan isompi resoluutio. On muuten nuoren näköisiä kavereita.
Englantilaisella Trialmag-sivustolla on vuoden 1991 Fantic'in kustantama video katsottavissa Diegon muistoksi. Pätkä on lähes tunnin mittainen, mutta antaa hyvän kuvan trialin ajosta noina aikoina. Videosta käy hyvin myös selville, että vain Fantic'illa pääsee pahoista paikoista ja etenkin Betalla etupäässä kolisee.
Trialscentral puolestaan on linkannut Englannin mestiksen sääntötarkennuksia. Tässä linkki sinne. No Stop, reppurit kävellen, jaksoja helpotetaan ym. Mielenkiintoista.

 

14.02.12 Surullinen päivä jälleen, Diego Bosis RIP. Mutta mestarin muisto elää, etenkin Suomessa.

Pitää maailman huipputrialistista olla myös ajokuvaa. Diego Helsingin 1995 MM-kisan yleisöjaksolla Paavo Nurmen-aukiolla. Sanoisin, että tuo katse takapyörän paikasta on aika paljastava. Tarvitsee lähettää, mutta Sami, nuorena reppurina, ei ehkä osaa kertoa kaikkea, vaikka hymyilyttääkin todennäköisesti kuskin hyvä suoritus.
Diego voitti yhden Maailmanmestaruuden, se tuli vuonna 1987 Tampereella, kun Italia voitti trialin joukkue-Maailmanmestaruuden Trial des Nations-kisan. 


Italiasta kuuluu ikäviä uutisia; Diego Bosis on kuollut sydäninfarktiin 44 vuotiaana. Maailman ehdottomaan trial-huippuun kuulunut Diego oli kolmesti MM-hopealla. Mestaruus jäi aina vähän vaille. Diego edusti Italian armeijan urheiluseuraa. Vuosien varrella hän ehti ajaa useilla merkeillä ja oli mm. Fantic'in tehdasajaja. MM-osakilpailun voittoja hänellä oli yhdeksän kappaletta.
Nämä kuvat otettiin Veikkolassa ennen Helsingin 1995 MM-kisaa, jonka Diego ajoi meidän Betalla. Espanjan Marc Colomer voitti, Tommi Ahvala oli kakkonen ja Amos Bilbao kolmas. Diego ajoi hienosti kahdeksanneksi, Joa oli yhdestoista.
Hyvät lähtevät aivan liian aikaisin.
RIP Diego.

13.02.12 Simo Kirssi is back!! =:-)

Oltiin tuolla Bassella'ssa muutama aika sitten. Motukkamuseo, josta täällä meillä oli kuvakavalkaadi, on mukana ns. "rantaenduron" järjestelyissä. On aika hurjan näköinen lemmikki tuo metsäsika oikeasti!!
Mutta asiaan, Simo Kirssi hyllytettiin vuosi sitten jenkkien GNCC-sarjasta Hussen toimesta. Oli aika erikoinen päätös. Simolla oli varmaan vedenpitävä sobbari Hussen kanssa ja loppuvuosi 2011 meni varjossa.
Nyt näkyy valoa,
Simon nettisivuilla on  uutta tietoa ja Simo oli mukana Espanjassa Bassellan rantaendurossa. Hienoa ja vielä kerran hienoa!!
Merkki on vaihtunut Kawasakiin, Husse voi vain voivotella myöhemmin kauden aikana tappioitaan. Go Simo Goooooo!!!!

12.02.12 Timo ja Beta. Trial-leiri junnuille. MotoGp3 kuulumiset.

Timo Myöhänen sähkötti:
TTT Beta 125 tositoimissa
Morjesta Paavo!
 
Oltiin tänään Vammalassa testaamassa uutta piikkiä, mikä ei ihan ehtinyt messuille. Tässä kuitenkin liikkuvaa kuvaa uudesta pyörästä :) 
Terv. Timo
Jarno Seppänen veti viime kesänä hienosti junnu trial-leirin Kisakeskuksessa. Hyvää kannattaa kopioida, Jarno sähkötti:
Moi Paavo!
 Voisitko mainostaa sivuillasi kesän Trial-leiriä Raaseporissa. 
Viime kesän leiri sai niin hyvää palautetta nuorilta, että sitä ei voi olla järjestämättä!
 
Terv: Jarkki


Tässä kutsu.
Kuva_Friedrich_Weisse
Kari Aho sähkötti lauantaina MotoGP3:n viime kuulumiset. Niklas Ajon tiedote. Ajo Motorsportin tiedotteet.
 
Etujarrukahvan suoja pakolliseksi kaikissa MotoGp-luokissa. Vuosien varrella eri luokissa MotoGp:ssä on sattunut useita "kasoja" jonkun ajajan etujarrukahvan osuttua kilpailijaan ja etupyörän lukkiuduttua. Moto2:ssa suoja oli jo, nyt FIM on määrännyt suojan pakollisiksi kaikissa luokissa. Hyvä juttu. Kari Aho sähkötti kuvan Ajo Motorsportin Kotarista.
 

10.02.12 Pulla Englannissa: Mikäs se tämä on? Niklas Ajo testien kakkonen. Sasu Salin.


Olen vuosien varrella nähnyt aika ihmeellisiä pelejä. Mutta kyllä tämä menee ihan eturiviin. Tämän pitäisi olla tehtaan proto. Voi hyvä tavaton. Mahtaa olla kytkinvaijeri tuossa edessä? Toisella puolella sähkölaitteiden suojana on kattila??
Pankaas arvaten mikä on merkki?
Pullan ansiokas kuvakavalkaadi Telfordin näyttelystä kertoo tuonkin. Ja vielä kerran; voi hyvä tavaton.
Kuva_Friedrich_Weisse
Niklaksen vauhti vaikuttaa hyvältä. Treenien kakkonen. Kari Aho sähkötti tarkemmat kuulumiset.
 Kuva_Francois_Perthuis
Tuli tölväistyä Sasu Salinia edellisessä törkykirjoituksessani. Kari Aho sähkötti asiallista palautetta.
 

08.02.12 Ajon Kotari operaatiosta. Urheilulehti ja "Suomen parhaat 2012". Messuista vielä kerran.

Kuva_Friedrich_Weisse
Sandro Cortese uuden Ajo tiimin KTM:n selässä. Sanoisin, että yksi kuva selventää taas tilannetta paremmin kuin tuhat sanaa. Kuvasta voidaan päätellä, että Moto3-motukka on pieni kokoinen. Hyvin saman oloinen kuin vanhat satapiikit kaksarit. Vertaa vaikkapa tähän MotoGp:n sivulla olevaan Sandron kuvaan piikin selässä. Kari Aho sähkötti Moto3-luokan suurimman tallin orkesterinjohtajan viime kuulumiset.
Olen tunnetusti ilkeä ihminen jopa omasta mielestänikin. Tuo toivottavasti sitten selittää seuraavaa. Saan luettavaksi muutaman viikon viiveellä "Urheilulehden" (kuriositeettina voitaneen mainita, että broidini Heikki Kymäläinen oli ko. aviisin toimittajia). Mutta asiaan, tämän vuoden numerossa 2 lehti rankkaa TOP50 suomalaisurheilijaa 2011. Jokainen voi ostaa ko. lehtykäisen, en tosin suosittele, mutta tuosta listasta. Sijalla 17 on Sasu Salin, nyt enää tarvitsisi tietää kuka ihme on Sasu Salin? Sorri, hän on Euroliiga-tason roolipelaaja, kehittyy hyökkäyksessä. Sijalla on 20 on Toni Kohonen, palautti kultakannun Sotkamoon. Nyt enää tarttis tietää missä on Sotkamo ja mikä ihmeen kannu? No olen ollut SVUL:n kurssilla Sotkamossa 50 vuotta sitten.
Sijalla 29 Roope Korhonen, tuossa edellä se jo on sanottu. Sijalla 32 Rami Hietaniemi, jota
Aarne Leppänen arvostaa, Hienoa!!!!
Arvostan lumilautailua, mutta sijalla 36 on Enni Rukajärvi, no joo joopa joo.
Sijalla 39 Rickie Hyvärinen???
Hei mutta sijalla 43 on Juha Salminen, mitäs ihmettä se nyt on tehnyt moisen ansaitakseen? No ei muuta kuin ajellut motukalla, paino sanalla ajellut.
Sijalle 49 on vahingossa varmaan osunut Mika Ahola, jota vähätellään :
Jälleen kerran
.

Mutta, mutta, mutta!!!
Sijalla 37 eli ennen kumpaakin Enduron maailmanmestaria on potkupalloilija Alexander Ring,
Nousi tyhjyydestä A-maajoukkueeseen. Maailman luokan tähti? No varmasti kun lukee lehteä edelleen sivulle 52, jossa Iso-Teuvo pakinoi. Täytyy ymmärtää, että Iso-Teuvo paljasti eilen julkisuuteen tulleen Stadion-reformin jo pari viikkoa sitten samaisessa pakinassa.
Toimittajat käyvät kuumana, kun Ringin isä on autofirma Kian iso eurooppalainen pomo. Sopivasti kirjoittamalla varmaan sitten pääsee koeajamaan ja katsomaan pojan peliä Eurooppaan. Iso-Teuvo lopettaa pakinansa:
Ei riemulla rajaa, kun Kialla ajaa. Niinpä.
Tuli vielä muutama juttu mieleen messuilta/supercrossista. Oli kolme tekijää, messut, Holiday Inn-hotelli ja crossin järjestäjä. Kaikki varmaan omalla tahollaan toimivat tehokkaasti, mutta yhteistyö kyllä tökki aika pahasti. Lehdistön akreditointi, kulku messujen ja hotellin välillä, yleinen tiedonkulku oli aika tuskaista.
Messuilta tuli usealta henkilöltä palautetta tapahtuman muuttumisesta Moottoripyöränäyttelystä rihkama messuiksi. Saman oloiset olivat myös omat tuntemukset. Hondan ja Yamahan puutetta ei voi korvata laajaksi levinneellä ajovarusteosastoilla.
Palataan taas siihen, että olen ilkeä ihminen. Kuulin useinkin perjantaina, että Lippupalvelussa lukee, että Supercrossi on loppuunmyyty. No ei todellakaan ollut, mutta????
Tämä samahan me kuultiin jo Lahden Supercrossin yhteydessä. Ei kait Lippupalvelussa asioista vain ole päättämässä motukkaurheilua vastustava henkilö? Eihän? Yksi kerta voi olla vahinko, kaksi kertaa on jo tapa.
Lopuksi tähän aiheeseen kysymys, menenkö ensi vuonna katsomaan samalla systeemillä, vastaus on yksinkertainen;
Kyllä, kyllä kannatti kuitenkin.
Kuva liittyy Supercrossiin, kaveri kuvasi lähtösuoran päässä.

07.02.12 "Suomen mestari saadaan joka luokkaan joka vuosi, mutta KV-mestareita.............." Tommi Ahvalan ajatuksia. Urheilukuva+Racefoto. Loput messu/crossi-jutut.

Kuva Kari Paajanen
Karit Paajanen ja Männikkö sähköttivät kuvia mm. Moottoriliiton palkintojenjaosta. 2011 Suomen mestarit ja Cup-voittajat, melkein kaikki, samassa kuvassa. Vasemmalta Jani Markio Vesty-cup, Jussi Haapanen SM 1, Jere Karjalainen SM 4, Janne Karjalainen Nuorten-Cup ja Leevi Paajanen C-Cup.

Muuten oli aika jännä juttu, mutta minulle tultiin kertomaan messujen aikana, että esim. Euroopan mestaruuden voittaneita ajajia ei kutsuttu tilaisuuteen vaan mitali tuli kirjekuoressa kotiin. On tilanne muuttunut. Moottoriliiton entinen joht..... anteeksi päävalmentaja Eppu Mäkelä tapasi sanoa: "Että Suomen mestari saadaan joka vuosi joka luokkaan, mutta KV-mestareita joudutaan ihan oikeasti tekemään ja tukemaan."  Opetusministeriökin huomioi kv-menestyksen urheiluliittojen valtionavuissa.
No maailma muuttuu ja kait meidän pitää muuttua sen mukana.
Tässä Karien kuvakavalkaadi. Paajasen kuvien nimi viittaa henkilöön, Männiköllä numero. Lisänä myös Kari Männikön jo jokin aika sitten sähköttämiä talviharjoituskuvia.
Tavattiin Tommi Ahvala messuilla. Tommin puheesta jäi hieman sellainen kuva, että hänellä saattaisi olla kiinnostusta ajaa +40 Euroopan mestaruussarja! Aika mielenkiintoista. Yhtenä perusteena olisi työluvan saaminen USAan ja siellä ajettaviin näytöksiin. No niin, Staffan, Jukka, Saku ja Jörö, voisi olla mahdollisuus pöllyttää entinen maailmanmestari???
Kuva © Racefoto
Kari Karttiala sähkötti Racefoton ja Urheilukuvan yhdistymisestä. Nyt on mahdollista ostaa huippulaatuiset urheilukuvat lajista kuin lajista samasta paikasta. Lisäksi Kari sähkötti linkin MP-messujen/crossin kuviin. Voin vakuuttaa, että kuvanlaatu on huippuluokkaa, kannattaa käyttää palvelua.
Sain kasattua loputkin jutut/kuvat. Tässä linkki tekniikkaan. ja tässä linkki enempi kisailemiseen.

06.02.12 Mr. Yoko Ari Viiri ja Juha Salminen. Missä Sami luuraa?


AllRightin Yoko for Moto’n brand manager Ari Viiri ja Juha Salminen. Kuva: AllRight Europe Oy
Juha Salminen ja Yoko-varustemerkki jatkosopimukseen. Juha ja Ari Viiri löivät kättä päälle uuden sopimuksen merkiksi motukkanäyttelyssä.
Perinteisen suomalaisen tuotemerkin omistaa nykyisin AllRight Europe Oy. Ari Viiri on merkin Brandmanager.
Tässä vaiheessa me iskemme asiaan. Ari Viiri on saman kylän poikia. Harrastimme Arin sedän Sakari Viirin ja Esa Honkosen kanssa sen aikaista luontsaa. Ari oli pikkupoika, jonka ekoja motukoita oli KTM:n 50 ksm skootterista isä Masan tekemä motukka. Siihen aikaan Laajalahden polkuja sai ja voi ajella. Ari oli tosi innokas. Sittemmin Ari oli eräs menestykseimmistä suomalaisista crossareista.
AllRight Europe Oy:n tiedote tässä
.
Matterhorn iso, ihminen pieni. Löydä Sami lumilautailemassa kuvassa.

05.02.12 Iltapulu sanomat: Rajut kuvat Messukeskuksen crossikisasta. Lapsosten asiamies paheksuu?

Paikallinen Lapsosten asiamies ihmetteli ääneen lasten äitiehdokkaiden pukeutumista sisähallicrossissa: "Voisiko millään valita naisia hieman varakkaimmista perheistä. Esimerkiksi polvisukat olisivat jo parantaneet asiaa paljon."
Katso loput kohukuvat "Iltapulu sanomien" sivulta.

05.02.12 MP-näyttelyä ja sisähallimotukkaa.

Seppo Kuokkasen mantsaCetzi. Näytillä oli hieno kokoelma klassikoita. Lisää tulossa lähipäivinä.


Olisko tässä enduron ja crossin ero? Jari Mattila enduron extreme-testillä ja crossarit ekassa kaarteessa. Lisää näitä myös lähipäivinä.

02.02.12 Espanjaa vielä kerran. Niki Ajo telkkarissa perjantaina ja lauantaina.

Muistikorteilta löytyi vielä kaksi videota. Ekassa Joa täräyttää kammo portaan. Toisessa Ossi hyppyyttää ja mukana maisemaa.
Kuva_©_Weisse
Kari Aho sähkötti Nikin telkkariesiintymisistä:
Niklas Ajo perjantaina Huomenta Suomi- ja lauantaina Motorsport-ohjelmassa KTM:n tehdaspyörällä MotoGP-sarjan uuteen Moto3-luokkaan lähtevä Niklas Ajo vierailee lähipäivinä kahdessa tv-ohjelmassa.
Alkuviikolla onnistuneet testit Valenciassa ajanut Ajo, 17, on haastateltavana perjantaina 3. helmikuuta MTV3:n Huomenta Suomi-ohjelmassa noin klo 9.05.

Lauantaina Ajo on esillä puolestaan Motorsport-ohjelmassa. Motorsport käynnistyy TV2:lla  4.2. klo 17.45.
Toiseen MM-kauteensa valmistautuva Ajo ajaa seuraavat testinsä jo ensi viikolla Valenciassa.
Talliyhdistys IRTA:n kauden 2012 ensimmäiset viralliset Moto3-luokan testit ajetaan 8.-10. helmikuuta, eli keskiviikosta perjantaihin.
 
Lisätietoja:
www.niklasajo.comwww.motogp.com 

01.02.12 Espanjaa. Niki Ajo ja KTM. Maailmanmestari Samuli Aro tallipäälliköksi. Imatran hallissa crossileirejä.

Kyllähän siellä Espanjan vuorilla ajettiinkin. Meikä vaan ei oikein jaksanut kävellä maisemissa. Mutta tässä muutama ajokuva ja selitystä sekä koko kuvakavalkaadi.
Kuva_TT_Motion_Events_Racing
Saatiin lopultakin oikein motukkakuva Nikistä ja Kotarista. Katteesta taitaa puuttua vielä värikerros, mutta ihan oikealta  raaserilta tuo näyttää. Kari Aho sähkötti ekojen treenien tarinat.
Enduron viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro alkaa pyörittää tallipäällikkönä crossi-ja endurotallia. Meikäläistä Aron jutussa lämmitti etenkin tämä kohta, Samuli:" Suomesta löytyy paljon potentiaalisia kuskeja, joten miksi me emme kasvattaisi uusia maailmanmestareita, jotka jatkavat suomalaista menestystarinaa."
Niinpä.
Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen sähkötti hiihtoloma-ajan crossileireistä:

Imatran hallissa järjestetään hiihtoloman mx-leirejä seuraavasti:

MX65, C/C, C/B ja C/A  ma-ti 5.-6.3.2012 (jos tulee paljon lisäilmoittautumisia, osa ryhmistä 7.-8.3)

MXJ, MXA ma-ti 20.-21.2.2012
Ilmoittautuneiden määrän perusteella ryhmien ajovuorot jaetaan noin klo 10.00-14.00 ja 15.00-19.00.
Välissä radankunnostustauko.  Ryhmäkohtaiset aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautumisaika päättyy 12.2.2012.   Leirin hinta on 100€. 
Hallissa saa ajaa vain pienmoottoribensiinillä sekä käytettävä 2-tahtisissa täyssynteettistä voiteluainetta. Pienmoottoribensiiniä voi ostaa hallilta 15€ /
5 litraa
.
Imatran hallin sivut
www.offroadareena.fi

Lisätietoja: Tomi Konttinen, tomi.konttinen at sml.slu.fi, 0207 789 965
 

Terveisin / Best Regards 
Tomi Konttinen
Valmennuspäällikkö / Chief Coach

 Kyllä kuvassa on Tomi, vaikka vähän näyttäisikin Pyrhöseltä!!!

30.01.12 ilta VMPK Veteraani moottoripyöräklubi

Olen ollut yllä mainitun vanhojen motukoiden vaalimiskerhon jäsen aika kauan. Tänään minua jäsenenä alettiin pilkata, ihan sama tarkoituksella tai ei, mutta aika lapsellista. Enää ei siellä tarvitse sitä tehdä. Vittuilkaa omille jäsenillenne, me emme ole enää sitä.

30.01.12 Espanjaa. Veikkaaja-lehti ja Jarno Saarinen.

Tämä kuvahan jo oli täällä periaatteessa. Mutta kun on niiiiin kuvaava, niin vielä kerran. Hei mutta antiikki puuttuukin. Hyvä. Kasasin muutaman kuvan ja kommentin, ajoa ei vieläkään, mutta kyllä sitäkin tapahtui.
Veikkaaja-lehdessä n:o 04 2012 on hieno juttu Jarno Saarisesta. Lehti on myynnissä vielä huomenna, kannattaa hakea kiskalta.

28.01.12 Espanjaa. Niklas Ajo ja KTM. Tilastoja. Asunto myytävänä. Tunnista asunnonmyyjä.

Olikos se vanha vitsi, että munahissillä ylös ja muna-asennossa alas? Andorran hiihtokeskukset ovat 45 minuutin ajomatkan päässä Jordin tilalta, voi vaikka käydä verryttelemässä kesken ajoharjoitusten. Tässä hissi vie laskettelualueelle. Muutama ns. sosiaalimediakuva tässä.
Kuva_Jesse_Haaja
Niklas Ajo piti tiedotustilaisuuden Espanjan reissumme aikana, eli emme päässeet sinne. Mutta ei tämä vielä mitään vanhaa tietoa ole. Kari Aho lähetti matskua. Yhtenä linkkinä mm. MotoGP-sääntöjä. Myös Nikin ajatuksia. Lisäksi videohaastattelu.  Niki,   Niki ja KTM,    MotoGP,     Nikin videohaastattelu
 
Ostin Barcan lentokentältä muutaman motukkalehden. SoloMoto'ssa oli mielenkiintoisia tilastoja viime vuodelta. ACEM'in, joku motukkateollisuuden järjestö,  mukaan viime vuonna Euroopassa myytiin 1720948 (miljoonaseitsemänsataa.....) moottoroitua kaksipyöräistä. Pudotusta vuodesta 2010 reippaasti ja huippu vuodesta 2006 n. miljoona!
No mikäs oli sitten viime vuoden eniten myyty  malli? Entäs moottoripyörä?
Tässä kuva!

 
Näyttäisikö Mauri hieman huolestuneelta, kun koti myydään? Mutta Mauri ei tiedäkään, että ehkä pääsee sitten jossain vaiheessa uuteen.
Ostakaas pois hyvä asunto Malminkartanosta. Tunnen myyjät ja Maurin hyvin.
 

Kuva: Seukka 
Sami kävi joulukuussa poikakerhon matkalla Italiassa etsimässä lunta. Cervianista sitä sitten löytyi. Miksen minä ole 20-30 vuotta nuorempi? 


27.01.12 Espanjaa, Bassellan motukkamuseo.

Kolmea kokoa espanjalaista motukkaa. Käytiin reissulla Bassellan motukkamuseossa. Jordi Pasquet'in treenialueelta sinne on noin 35 km. Kokoelma on UPEA. Se liittyy myös täällä jo aikaisemmin Pertti Luhtasuon linkittämään museoon Barcelonan keskustassa. Bassellan museosta tässä kuvakavalkaadi. Mukana myös 1972 Montesa Cota. (Huom. Kuvaaja harjoitteli uudella kameralla ja aika monissa kuvissa on alareunassa tummempi puolikuun muotoinen alue.)
Espanjan tarinat jatkuvat.

26.01.12 Espanja. Timo Myöhäsen ensi esiintyminen Betalla Ruotsin  indoorissa netissä perjantaina.

Olimme Ailan kanssa Espanjassa Joan ja Nissen junailemalla trial-leirillä. Tultiin tänään kotiin. Materiaalia kertyi mukavasti, samoin erittäin hyviä kokemuksia. Palataan asiaan huomenna perjantaina tai viimeistään lauantaina.
Mutta kuvastahan voi ynnäillä tuttuja kasvoja. Jokaisesta oikeasta yksi piste. Maksimi siis yksitoista.
Ei ole nyt vielä kuvaa lisättäväksi, mutta Jukka Myöhänen sähkötti perjantain Ruotsin mp-näyttelyn yhteydessä ajettavasta sisähalli-trialista, Jukka:

Terve Paavo !

oheisella linkillä ja sieltä klikkaamalla perjantain kohdalta X-Trail (19.30) pitäisi päästä tapahtumaan.
terv. Jukka

http://svtplay.se/c/96248/sport?cb,a1364159,1,f,-1/sb,a1595996,1,f,

Jukka Myöhänen

18.01.12 Heikki Mikkola kunniavieraana Englannissa. Päijänne-video. Ajon uudet kuulumiset.

Mietteliäitä miehiä, mikähän mahtaa olla tapahtuma? Vasemmalta Kari Tiainen, Heikki Mikkola ja Heikki Lindqvist. Katseiden kohteena Greeves motocrossmotukka. Heikki Mikkolan ura alkoi aikanaan Greevesillä. Takana häämöttää Jawan 350 SixDays ns. Junak-rungolla.
Heikki Mikkola on kutsuttu Englantiin
Classic Offroad Show'un kunniaesiintyjäksi. Sivulla on hieno kirjoitus Hessusta, kannattaa lukaista.
Tapahtuma oli FIMin palkintojenjakotilaisuus
Marina Congress Center'issä Katajannokalla 13.12.1997.
Xracing on löytänyt Ylen arkistosta vuodelta 1995 videon Päijänteen ajosta. Mika otti silloin toisen voittonsa Päitsiltä. Videossa myös nuori Juha Salminen näyttää spooriajoa. Hieno video, ehdottomasti katsomisen arvoinen. Mahtoiko Mikan viime vuosien vakkari numero 20 tulla täältä?
Kuva_MPAFoto.com
Mistä Fahmin yrmeä ilme? Isot päälliköt Aki Ajo ja Tony Fernades tehneet Famin jatkon Moto3-luokassa mahdolliseksi. Kari Aho sähkötti Ajo Motorsportin tiedotteen.

17.01.12 Tribute to Lupo. Kalenteri. Kokoelmia; trialeita ja Ferrareita. Juha vaihtaa luokkaa.

Bike-lehti oli löytänyt tosi hienon Mikan muistovideon netistä. Tekijänä Moottoriliitto. Mika oli kotoisin Hämeenlinnasta. Siksi nämä vanhat kuvat H-linnan Sixistä vuodelta 1996. Ai niin siis tuon videon tekijänä on tietenkin Italian Moottoriliitto FMI. Meidän Liiton kuulema kommentti tässä.
Jukka Myöhänen sähkötti: 
KAUDEN 2012 KALENTERI
Terve !
Ohessa balttian kisoilla "terästetty" kalenteri. Jokainen varmaan jatko lähettelee seurassaan (tai muuten vaan) eteenpäin.

PM kisan järjestäjä elokuun alussa olisi löydettävä Suomesta ja Suomen joukkuekisalle olisi myös löydettävä järjestäjä.
terv. Jukka

ps. PM-kisan ongelma on samalle viikonlopulle osuva Jyväskylän Suurajo, anteeksi Neste Oil Ralli.
Putte von Plato sähkötti:
Joaquimin yksityiset
Ootkos Paavo käyny solotrialclasico.com sivuilla ja siellä Collection "Trial Classic La Selva", Joaquim Castelldan private collection!
On jos jonkin väristä Ossaa ja jokunen muukin; yksi Merlinkin!

t.
Putte
insideline.com
Juha Kankkunen on laskenut toimittajan yksityiseen autokeräilytilaansa (joku voisi puhua museosta). Lue aivan huima juttu Kankkusesta ja hänen autoistaan.
Vanha kuva Juhasta Tuusulan EM-osasta. Kari Aho sähkötti Juhan viime kuulumiset.

16.01.12 Mika Ahola menehtynyt Espanjassa lisätty klo 19.27.

Netissä leviää surullinen uutinen: Mika Ahola on kuollut. Tässä linkki. RIP

Amerikkalainen Cyclenews kirjoitti:
"Five-time World Enduro Champion Mika Ahola, who recently announced his retirement from racing, passed away on the night of January 15-16 in a hospital in Barcelona, Spain. He was 37.
The Finn's death is apparently related to an internal injury he suffered while training in Spain a few weeks ago and occurred only a few hours after having undergone surgery.
The exact cause of his passing has yet to be determined."

13.01.12 Henri Himmanen telkussa; TV2 lauantaina 14.1 klo 17.45 Motorsport

Jukka Myöhänen sähkötti: Hemppu esittelee enduron saloja ja taustoittaa miksi lajin vaihto. TV2 huomenna klo:17.45

11.01.12 Skotlannin Kuuden Päivän Trial Pre65. Näin autopuolella. 4 tehdastallia MotoGp:ssä.


Tuli tänään vinkki, että Jusu ja Tomppa on hyväksytty Skottishin Pre65 kisaan. Tämä classic järjestetään SSDT:n edeltävänä perjantaina ja lauantaina. Tässä linkki hyväksyttyihin ajajiin.
Autopuolella hehkutettiin tänään Jari Ketomaan osallistumista rallin MM-sarjaan. Koska meillä on näin? Linkki 1. Linkki 2.
Kuva_MPAFoto.com
MotoGp sarjassa on mielenkiintoinen tilanne. Kaikki kolme luokkaa mukaan lukien virallisia tehdastalleja on neljä tulevalla kaudella. Yksi näistä on suomalaisen Aki Ajo luotsaama Ajo Motorsport. Akilla on johdettavinaan KTM:n talli uudessa Moto3-luokassa. Kolme muuta tallipäällikköä ovat Livio Suppo, Lin Jarvis ja Filippo Preziosi. Näistä Lin Jarvis on suomalaisten vanha tuttu; hän oli aikanaan Yamahan crossitallin pomona Heikki Mikkolan ajaessa tallissa ja voittaessa maailmanmestaruuden.
Mielenkiinnolla odotamme Ajo Motorsportin "uutta ilmettä", varmasti sponsorikuviot muuttuvat ainakin jonkin verran.
Kari Aho sähkötti Ajon tiedotteen.

09.01.12 Skotlannin Kuuden Päivän Trial. Lars Falk ja Happytime.

Lassen albumista
Jaahas. Mitäs tällä nyt sitten on tekemistä SSDT:n kanssa? Ikivanha kuva Petsku Jahn'ista ja kuvan kääntöpuolella oleva Hyden teksti. Olisiko tällainen yhteenlasku mitään? Petsku 13+(Sollu SM77) 23+12=48v.
Skottisissa on erikoispalkinto parhaalle ensikertaa kisaan osallistuvalle. 48 vuotta ikää ei estä tuota. Petskun nimi löytyy alustavalta
osanottajalistalta. Hienoa Petsku, mutta tästähän oli jo merkkejä ja huhuja Vuohimäessä pitkin syksyä.
Kimmo Sundström Lohjalta kauppasi muutama aika sitten netissä kahta Happytime trialhaalaria. Pakkohan se oli ostaa pois toinen kuleksimasta. Hintakin oli ihan kohtuullinen, vain koko on hieman surkea S.
Mutta eilen kirjoittelin Lars Falkista. Kaveri vastasi tänään sähkeellä, jossa ihan ymmärrettävää kieltä. Lars olisi kiinnostunut Happytime hanskoista ja piposta, löytyisikö joltain ylimääräiset? Lars'in osoitetiedot on tuon eilisen pdf:n lopussa.

Lars (lars.falk (at) gmail.com):

Hello Paavo.

 You are very welcome to use my " the will to win". I don't remember if I have seen or talked with You, but if You have been a trialsrider between 1974 - 1982 where I was riding internationals, it's not impossible.

I often talked to Yrjö, Jorma and Raimo Eräkare when we were abroad. They were all very nice to me.

I was in Finland three times. Two times for Nordic and once for World Championship. I was happy to go to Finland. We had always good experiences and a lot of fun.

I'm now working very hard to make a comeback in the national classic class. Im half lame in the left arm and leg but i'm working in the gym almost every day. I have not been sitting on a bike since 1989.

I still have my "Happytime" riding suits that Yrjö designed and distribured. Are you aware if the factory still exist. I would like to get hold of a pair of blue gloves with Vesterinen written on front, size medium. Do You think its possible, and a ski hat from Happytime as well. I have kept 3 suits for over 30 years,1 green summer,1 blue/yellow/red winter and 1 red all-time.

Thanks for writing me.

Best Regards

Lars

08.01.12 Sanasta miestä, sarvesta härkää? N.150 erilaista. Tanskankielen peruskurssi ala Lars Falk.

Kumpikin meidän trialin maailmanmestareista otti julkisuudessa kantaa suomalaiseen trialin tilaan syksyn aikana. Tommi avautui Vauhdin Maailma-lehdelle ja Yrjö Nita Korhosen haastattelussa FIMn palkintojenjaon yhteydessä. Vähän oli huolestuneita äänenpainoja.
 Nyt meillä on nuori trialisti, joka on jo osoittanut halunsa pyrkiä lajin kv-huipulle. Timon harjoittelu ja selvät päämäärät ovat mielestäni merkit tahdosta menestyä.
Mutta mites on Mestarit? Olisiko nyt Teidän aika sitten tasoittaa jotenkin Timon pyrkimystä huipulle? Voisi sitten ensi syksynä antaa vaikka vähän positiivisempia lausuntoja lajin tilasta. Jukan puhelinnumero on tuossa yllä.

Jukan ps. kohtaan päätettiin Ailan kanssa tilata 100€ edestä tekstiviestejä kisoista. Sähkötätkö tilinumeron Jukka?
Luhtasuon Pepe kävi perinteisellä Barcelonan rompetorilla joulukuun alussa. Uutuutena La Rambla museon viereen on avattu erillinen motukkamuseo, jossa on vain Kataloniassa valmistettuja motukoita (tai niihin liittyvää). Museon sivulta voi lukea, että Kataloniassa yksin on valmistettu n. 150 eri merkkistä motukkaa!!! Onhan näitä meidän tuttuja Ossa, Montesa, Bultaco jne. Mutta tässä alla Simo ja Ossa!

Tämä ei ole motukka vaan elokuvaprojektori, joita Ossa-tehdas valmisti aikaisemmin.
Pepe sähkötti: Barcelonaan Ramblan viereen on avattu uusi museo, jossa esitellään vain Kataloniassa valmistettuja mp-merkkejä. Se toinen yllä on Simo
Hyvää Uutta Vuotta kaikille
t.
Pepe
Lasse Jahn sähkötti  tanskankielen peruskurssin.. Kielikurssi on tanskalaisesta trial-kuskista nimeltä Lars Falk. Muistaakseni kaveri kävi aika usein Suomessakin kisailemassa. Mutta tuosta "mongerruksestahan" se selviää.
Tanskan opiskelu saattaa olla sillä lailla hyödyllistä, että PM-trial ajetaan melko varmasti elokuussa Tanskassa.

Lasse: 

Moi!
Uuden vuoden ratoksi hieman Tanskaa. Ja lisää historiatietoa. Voitontahtoa on muillakin kuin S.H. Millerillä!
T.
Lasse

God jul - og godt nytår
Hej Lasse,
Først håber jeg at I har haft en god jul, og I ønskes begge et godt nytår.
 
Vedhæftet er en artikel, som Lars Falk har skrevet, som jeg tror at du kunne få fornøjelse af at læse. Når du i de lange vinteraftener i Finland ikke ved hvad du skal lave, vil det da være meget, meget interessant at høre noget fra din foreløbige tid i trial?
 Jeg har nu hørt fra Gilbert, og Sixpencer 2012 bliver IKKE en del af Nordic Cup. Du var så venlig at foreslå Linköping eller Stockholm. Hvad vil du foreslå, og hvordan kommer jeg evt. i kontakt med dem. For danskere er Likköping noget tættere på. Jeg ville godt nok være ked af at skulle love at komme til Stockholm hvert år, men på kort sigt vil jeg ikke afvise det. Linköping er ved først i august, men har du dato for Stockholm? Og har du dato for løbet hos jer? Når jeg har hørt fra dig, vil jeg kontakte Rudi. Jeg vil også gerne have lavet den ændring i pointene, at alle afdelinger tæller med samt at man ikke skal have kørt mindst 3 afdelinger for at tælle med. Det er svært at beregne points på den måde og give overblik til andre. Håber alt er vel hos jer. Hos mig er det kun blevet til sixpencer og et enkelt trial yderligere i efteråret. Vi har været ved at bygge om på 1. salen i vores hus, og så har vores mellemste søn købt et hus, som er ved at blive renoveret.
Ting tager tid
J 
Mange hilsener fra Leif

Lars Falk viljen til at vinde.      Extra materiale.

04.01.12 The Beast from the NorthEast. Honda panostaa enduroon Suomessa. "Powder"-sesonki avattu.

Mika Aholan blogin nimi oli tuo otsikossa komeileva (Peto Koillismaalta), hieno kikka. Mika ilmoitti lopettamisestaan Uuden Vuoden päivänä. Tieto sai paljon julkisuutta niin Suomessa kuin isossa maailmassakin. Mikan pitkä Sixi-ura alkoi vuonna 1993 Hollannin Assenissa keskeytyksellä.
1994 kisa ajettiin Oklahoman Tulsassa. Reitti kierteli oikein kunnon keski-lännen preerioilla. Mika ajoi piikin Hussella, josta takahaarukka katkesi. Mikaa pidettiin tuohon aikaan hieman vielä opettelevana korjaushommissa, mutta näppärästi Mika vaihtoi haarukan ja kisa jatkui. Remppapäivänä oli vielä melkoinen sadekeli.
Räikkä pilkottaa takaiskarin linkkujen kiinnityksessä. Vanha haarukka irtoamassa.
Taustalla Jouni Sauren vaihtaa rutiinisti rengasta.
Seuraavana vuonna Puolassa Mika keskeytti solisluunmurtumaan. Liukas puusilta teki tepposet.
Sen jälkeen ei keskeytyksiä ole tullut Sixissä. 
Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta Enduro kyllä tulee kaipaamaan Mika Aholaa.
Kuva Motorrad
Vasemmalta: Sasu Enjala, Miko Mellin, Santeri Enjala, Oskari Kantonen, Juha-Pekka Tirkkonen                
edessä Tuomo Karsisto
Santeri Enjala sähkötti SE-teamin suunnitelmat vuodelle 2012. Melkoinen tiimi koossa! Honda tuntuu panostavan kisapuolelle. Brandt'illa tapahtui henkilövaihdoksia Hondan markkinoinnissa, olisiko yhtenä syynä aktivoitumiseen? Niin siis se vaihdos. Patrick Manner, aikanaan kovan luokan crossari, nimitettiin Hondan myyntipäälliköksi.
Jostain olin lukevinani, että myös Mauno Hermunen siirtyi Hondan puikkoihin. Onneksi "PunapääBusse" menneen kesän murheita??
Joulupukki yllätti ja toi Sisulle lahjaksi Burtonin lumilaudan. Ja sitten se puuterikausi alkoi. Tässä pieni näyte.

02.01.12 ilta Trial-leiri Espanjassa.

Ei tule trialin ajosta oikein mitään lumessa. Joa ja Nisse järjestää trial-leirin Jordi Pasquet alueella lähellä Barcelonaa ja Andorraa. Leiri alkaa 21.1 ja kestää n. viikon. Muutama paikka vielä vapaana nopeille päättäjille.
Lisätietoja ja yhteys:

Joa Hindren


Oy J.O.A. International Ltd
Veneentekijäntie 14
00210 Helsinki (FIN)
 
Tel.  +358 40 5045999
Fax  +358 9 522360
joa.hindren@joainternational.fi

Kuva otettu Vihdin hiihtokeskuksessa joskus sata vuotta sitten, nyt sielläkin on enemmän lunta!!

02.01.12 Hyden Guzzi. Paajanen racing.

Onko tämä taideteos? No jos minulta kysytään, niin on. Hyde on selitellyt jo monta vuotta Guzzista. Ei ole aina ollut helppoa ymmärtää mistä on kysymys. Nyt kun sen näkee, niin ymmärtää paremmin. Lasse Jahn sähkötti kuvat ja tekstin:
Uudestisyntyminen
Moi!
Uusi vuosi, uudet kujeet ja kojeet. Liitän tänään maanantaina otettuja kuvia Heikki Hyytiäisen ideoimasta ja Matti Palojärven toteuttamasta Classic-pelittäjästä.
Narukäynnistys on vaihtunut perinteiseksi ja sytytys on ketjuvetoinen digiratkaisu. Takajousitus on Heikin `patentti ´  - kaksivaiheinen stereoperä .Moottori Guzzi skootterista, runko Hussesta, navat Monarkista. Greeves käytti aikoinaan nelikulmaista pakoputkea, tässä ratkaisu on viety pidemmälle.
Iloa silmälle,korvalle ja kunnolle!
Kuva myös Heikin MotoMorinista, juuri museokatsastettu Matti Oksasen toimesta.
T.
Lasse

Tässä Lassen kuvapaketti.
Paajanen racing ilahdutti meitä kalenterilla  vuodelle 2012! Kiitos.

01.01.12 Kasper ja Husse: Uutta vuotta 2012!!

Tulevaisuutemme on lapsissa. Jykä Käteinen vaan kasaa niiden harteille käsittämättömiä velkavankeuksia. Puhuu tietenkin toista, mutta on politiikko.
Tässä ihan positiivista tulevaisuuden odotusta. Kasperin joulukuusen alta löytyi aito Husse! (Joulupukin mukaan oli vähän vaikea saada sinne piilotettua ). Kasperin kolmas etunimi on muuten Valentino. Saa arvata. Taustalla pikku-veli Sakari antaa kuvaan vauhtia.
Antti Haasto sähkötti asian:
Hyvää Uutta Vuotta Kaikille  2012 Lohjalta!!
Liitteenä kuva meidän poikien uuden vuoden huveista. Ilman luntakin voi olla hauskaa.
 
T:
Haaston porukka!

Näihin toivotuksiin yhtyy myös Kymäläiset!

28.12.11 ilta Timo vaihtaa merkkiä, GasGas vaihtuu tehtaan Betaan.

Tämä meinasi unohtua. Kts. ensin tästä. Jukka Myöhänen sähkötti Jouluaattona hyviä lahjauutisia:
Meidän talliin on tulossa Top Trial Teamin Beta piikki tuoreena ja harjoituspeliksi isompi. Hyvät Joulut myös Teille kaikille. Timo, Jukka ja muu perhe.
Hieno juttu ja nyt ei Timon tarvitse antaa tasoitusta laitteissa ulkomaan eläville. Ostakaas nyt äkkiä pois nuo Timon laitteet, voi sitten muutaman vuoden päästä kehuskella kavereille ajavansa Mestarin entisellä pelillä!

28.12.11 43 tuntia. Joulutoivotuksia.

Se lähti Tapaninaamuna kello 9.30 eikä siitä näkynyt vilaustakaan. Tiistai-iltana juttelin tyttären kanssa kännykällä ja pyysin häntä kehottamaan sitä (ei tytärtä) tulemaan meille, jos sattuisi sen näkemään. No ei sattunut.
Tänä aamuna keskiviikkona kello 5 se sitten palasi. Ihan herättiin siihen ihmeeseen. Oli poissa 43 tuntia.
Ei toiminut sähköt, ei netti (hetken toimi kunnes akku loppui tukiasemalta), ei toiminut kännykät, ei televisio, ei tikipoksikaan. Komeron periltä löytyi vanha Imation maasutus akkuradio. Pattereita oli kyllä.
Pelastusylijohtaja (mitä v..tua se muka pelastaa?) vastasi haastattelijalle hätäkeskusten puhelinruuhkasta suurin piirtein näin: "Muut ei saa silloin soittaa, kun jollain on hätä." Kysymys koski tosi kriittisten puheluiden läpimenoa. Mielestäni johtajan paikka taitaisi olla jonkun  hätäkeskuksen siivoojana, ai mutta niihin nykyään otetaan vain osaavia henkilöitä.
Niin siis johtaja "kehittää" hätäkeskusuudistusta. Tulee uusi tietojärjestelmä, joka osaa jakaa puhelut. No tällaisia ylivuotopuhelinjärjestelmiä on ollut olemassa iät ja ajat. Voisin melkein lyödä vetoa, että johtaja on lukenut referenssit huolellisesti ja etenkin VR:n tilaaman ison järjestelmän toteuttaja on hyvissä asemissa. Oi peljätkää kansalaiset taas kerran. Sydänpysähdys? Ei saa pysäyttää se tekee ilkeetä.
Fortumin palkkiot johdolle ovat runsaat. Fortumin nettisivut on toteuttanut Tieto Oy, näin minua informoitiin. Hei hetkinen milloinka edellisen kerran kirjoitin firmasta? No pari r.........
Ei perkele suomeksi sanottuna. Firmalla (Fortum) on useita satoja tuhansia asiakkaita, ja sivut kaatuu välittömästi, kun  pitäisi saada tietoa sähkökatkoksista. Vai oliko sielläkin sähkökatko?
Epäilisin enemmän tätä.

On tuosta trialista jotain hyötyäkin. Ostin Hondan aggregaatin silloin, kun Ailan kanssa tehtiin kisoissa tuloksia. Nyt lauloi iloisesti pihassa tuntitolkulla.

Sähkökatkon aikana takka lämmitti mukavasti, roikkalamppu antoi valoa olohuoneeseen. Ostin aikanaan anopille sairaalaan telkkarin, jossa on sekä digi- että analogivirittimet. Läppäriinkin virtaa riitti, mutta ei edes mokkulalla saanut nettiyhteyttä tukiaseman kaaduttua.

Olohuoneessa sai kulkea aika varovasti piuhojen takia. Pakastin ja jääkaappi olivat virrassa lähes kokoajan. Mikrolla lämmitettiin ruoat. Voi suositella omakotitaloon, no miksei rivariin ja kerrostaloonkin parvekkeelle aggregaattia.
Hot40plusracing muisti näin kauniilla kortilla.
Kari Männikkö sähkötti:
Hyvää Joulua täältä Pohjanmaalta hankien keskeltä!
T: Tomi ja Kari Männikkö (kuva otettu aatonaattona)
Joa (Mr. Esso ja Ossa) sähkötti:
Hyvää Joulua ja Upeata Uutta Vuotta 2012!
God Jul och Gott Nytt År 2012!
Merry Christmas and a Happy New Year 2012!   
Toivoo/önskar/wishes
 

Joa Hindren
 
 
Kai Malaska sähkötti:
 

Tällaista Joulua Hangossa vietetään
Hyvää Joulua God Jul
Kai Malaska
MontyFinland

23-27.12.11 Joulua kaikille.

Tästä Joulumieltä kaikille!

22.12.11 Joulukortteja. Crossileiri Virossa. Classinen Jouluvitsi. Kuvia Lassen albumista3 .

Hempulta oikein joulunvärinen kortti. Kiitos.
Pyrtsi Lahdessa
Tomi Konttinen Moottoriliitosta sähkötti crossileiristä Virossa. Tomi:

MX-leiri Virossa 18.-20.1.2012

 

Leiri on tarkoitettu MX C/A ja MX J -luokkien kuskeille sekä alle 18-vuotiaille A-luokan kuskeille. Leiri järjestetään Virossa Somerpalussa Adrenalin Arenalla keskiviikosta perjantaihin 18.-20.1.2012.

Leirin ohjelmassa on ajoharjoittelua, oheisharjoittelua sekä luentoja em. aiheisiin liittyen. Leirille mahtuu noin 50 osallistujaa ja mikäli osallistujia on yli 20, jaetaan harjoittelu ryhmittäin siten, että osa ryhmistä aloittaa ajoharjoittelun aamulla ja osa iltapäivällä ja muu toiminta ajoitetaan ajoharjoittelun mukaisesti. Ohjelma tarkentuu, kun selviää osallistujien määrä.

Leirin hinta on 100€ sisältäen valmennuksen ja ratamaksun. Matkat, majoitukset ja ruokailut järjestävät osallistujat itse.

Ilmoittautuminen SML:n sivuilla

Tietoa hallista ja majoitusmahdollisuuksista:  www.adrenalinarena.ee    www.kubija.ee    www.tamula.ee    www.seedripuhkemaja.ee    www.villmargit.eu 

Lisätietoja:Tomi Konttinen, tomi.konttinen(at)sml.slu.fi, 0207 789 965

 
Terveisin / Best Regards 
Tomi Konttinen

Valmennuspäällikkö / Chief Coach
 
Petteri Leppänen sähkötti Classic-trialin Jouluohjeen, jota noudattamalla kuulemma moni perheriita jää riitelemättä.
Petteri:
Vinkki puolison ilahduttamiseksi

Terve rakkaat trial ystävät,

En anna teille tänä vuonna mitään materialista lahjaa tai lähetä joulukorttia – vaan annamme teille mielestäni arvokkaan ja vaivaa säästävän vinkin. Vinkin avulla moni perheriita jää syntymättä ja aikaa jää enemmän harrastuksille, lapsille ja puolisolle.
 
  Joulun siivousvinkki!


 1. Luo omalle tietokoneellesi uusi kansio.
 2. Anna kansiolle nimeksi "Kodin pölyt ja sotkut".
 3. Ota lasi viiniä,  olutta tai vaikka konjakkia.
 4. Klikkaa oikealla hiirinäppäimellä uutta kansiota.
 5. Valitse "Poista".
 6. Tietokoneesi kysyy nyt: "Haluatko poistaa Kodin pölyt ja sotkut lopullisesti?"
 7. Klikkaa "kyllä".
 8. Nosta jalat pöydälle, ota lisää juotavaa
J

 
Hyvää joulua ja entistä parempaa uutta vuotta!!!

Toivoo Petteri

 
Lasse Jahn sähkötti tarkennuksen:
"Lindborg ja muut
"
Kuvat ovat MP-taidon SM-kisasta 09.10.1994 ja paikka Upinniemi.

T.
Lasse
 

21.12.11 Kuvia Lassen albumista2 , JoulunTähti julistettu . Timo Myöhänen lähetetään Ruotsiin. Pullan DVD. Joulukortteja. Tunturin käsikirja. Sakke Yrjölä ja mopot.

 Mika Lindborg ryystämisvuorossa. Petsku Jahn, nuoren näköinen Tomi Luhtasuo odottaa vuoroaan ja Mr. Esso myhäilee. Tomi Luhtasuo sähkötti JoulunTähden arvoisesti:
Heippa Paavo!
Petsku Jahn,
Typerys Sipoosta,  Johtaja Lindborg, , Herra Esso
Ja jatko sähke:
Tais olla joku joukkue Sm voitto, ja Sipoon spede ryystää
Hieno ja naseva vastaus Tomppa. En vaan löytänyt vuotta Moottoriliiton sivuilta, kun ovat poistaneet tilastot, sattuneesta syystä.
Timo Myöhänen mukaan Ruotsin IndoorTrial-mestikseen. Faija Jukka Myöhänen sähkötti:
Terve !
Tuli mieleistä postia Ruotsista alkuviikosta.....
Timo Myöhänen kutsuttiin osallistumaan Ruotsin X-Trial hallimestaruuskisaan.
Timo Myöhänen Vammalan Moottorikerhosta on ainut suomalainen, jonka Ruotsin moottoripyöräliitto SVEMO on kutsunut Östersundissa tammikuun lopulla ajettavaan maan hallimestaruuskisaan.
Kisaan on kutsuttu Ruotsin parhaimmiston lisäksi kolme Norjan mestaruussarjan kärkikuljettajaa. Kaikkiaan kutsuttuja on, hallikisaan totuttuun tapaan, vain 12 kuljettajaa.
SVEMOlta kerrottiin kutsun syyksi Myöhäsen näytöt aikaisempina vuosina Ruotsin sarjoissa. Timo on voittanut  kaikissa kolmessa ajamassaan  luokassa naapurimaan mestaruudet. Kaudella 2011 hän oli suvereeni JSM luokassa.
Myöhäselle kutsu tuli hieman yllättäen ja osittain hankalaankin vaiheeseen koska parhaillaan on menossa keskustelut  tulevan kauden kisakalustosta. Myöhäsellä on tarkoitus ajaa 2012 kaudella nuorten MM- ja EM- sarjat kokonaisuudessaan muutamaa kisaa lukuunottamatta ja siihen sopiva kalustoa ollaan kartoittamassa.
"Onhan tuonne mukava lähteä kokeilemaan viemäriputkia ja trukkilavoja oikeaan, hyvin järjestettyyn hallikisaan. Ruotsin X-Trial ajetaan sikäläisen SM viikon aikana ja perinteisesti kisa televisioidaan ainakin finaalin osalta... vaikkakin minulta finaaliin pääsy vaatii virheetöntä ajoa... olen ainut kuski, joka joutuu ajamaan kisan 125 cc pyörällä...ikäni vuoksi... mutta hieno kokemus kisa varmasti on... ja nythän harjoitusohjelmassa on muutenkin kohtalaisen paljon hallia ja tasapainotekniikoiden hierontaa"  Mietiskeli Timo Myöhänen.
Linkki järjestäjän sivulle       http://www.x-trial.se/
Jukka Myöhänen
Trialin suurkuluttaja Pulla on tehnyt jo kolmannen DVD:n tämän vuoden trialeista. Unohtakaa nuo kuvan alaosassa olevat Scottish logot. Kuvatut kisat/tapahtumat löytyvät tarkkaan katsoen kuvasta. Pulla on veloittanut aivan huimat trial-ihmisiä pelottavat 20€/video. Ostakaas nyt Pullalta pois lätyt!


Joulukortteja ja -tervehdyksiä pukkaa. Ei kait näihin voi muuta sanoa, kuin Iso Kiitos ja jatketaan kaudella 2012 paremmin kuin 2011, mutta huonommin kuin 2013!
Selänteen veljessarjan nestori Jari käväisi ja toi skannattavaksi Tunturin alkuperäisen käyttäjän huoltokirjan. Hienoa kamaa ja jos joku haluaa kopioita niin sähkeitä ilmaan.
Tytär Erja kävi ilahduttamassa vanhaa iskää. Oli Soliferin edustaja käynyt Erjan duunissa ja toi kaksi mopedi-mukia. Onkos tuo Solifer vai joku muu suomalainen merkki? Ja onkos sillä sittenkään niiiiiiin väliä? Mukit ovat taiteilija Sakke Yrjölän käsialaa.

20.12.11 Kuvia Lassen albumista. Jii ja Markku hanskamiehinä.

Lassen albumista
Ja kyllä meitä niiiiiiin naurattaa kuka se siinä ryystää. Mikä mahtaisi olla tilanne, ketä naurattaa ja kuka ryystää? Tämä on näitä "yksi hullu kysyy enemmän kuin viisistaaseitsemänkymmentäkuusi" ehtii vastaamaan. Saatte vastata. Paras vastaus tietenkin saa JoulunTähden arvon ja nimen.
Ps. Mistä muuten moinen luku?


Timo Sirkiä oli miettinyt aivan fantsun jutun palkita kauden ahkerat MPT:n jaksontekijät hanskoilla!!! Ei tarvinnut Juhan tai Markun lähteä tyhjin käsin sunnuntaina Vuohimäestä.

ps. Huomasitteko, että Markku ajoi uudella pelillä? Minä en ja sylettää moinen huolimattomuus.

Sadetanssi on eräs kulttuurimuoto. Sunnuntaina oli vuorossa Sadetrial, joka on tyypillinen kulttuurimuoto heimolle, jonka mietelause kuuluu: "I rather do it on standing pegs."
Juuso, Sami ja Leevi todistaa.

15.12.11 Kuvia Lassen albumista. Painava mielipide/vastauksia. Vastaus. Jul Hälsningar från Göteborg..

Tunnistan tuon puun iloisten miesten takana. Se on Lassen puutarhassa Jorvaksessa. Nämä iloiset herrat on sitten aivan toinen juttu. Oikealla herra, joka teki elämäntyönsä AUTOJEN parissa, AKKn pääsihteeri Antti Syvälahti. Keskellä Jorma Teriö, josta viimeksi tänään Veikkolan Kymppikiskalla minulle kerrottiin hänen ajamisestaan trial Matchless'illa silloin ennen. Jorma oli mukana mielestäni Suomen Koneliikkeen Jawa-tallissa Jorma Rautakorven kanssa. Vasemmalla olevan punapaitaisen kikkarapään voinee tavata sunnuntaina Vuohimäessä. Yhteistä herroilla on Suomen trialin potkiminen (kuvaannollisesti) liikkeelle. "Hattu päästä" kuuluu komento sotaväessä. Niin myös nyt tässä!
Kyseltiin tästä kuvasta, että kuka puuttuu. No tuli muutama vastaus. Kun meillä ei ole kilpailunjärjestämislisenssiä, niin ei voida jakaa palkintoja, mutta löytyi asiaa......

Luhtis:
Taitaapi olla Johan ja Herra Wim, kuvasta puuttuu Herra Esso

Hei hieno juttu Tomppa, mutta Herra Esso on edelleen hieman hämärä termi nykynuorisolle.

Haapasen Jussi jatkoi juttua hienosti sähkärillä, lukekaa tarkasti, sisältää myös kannanoton tämän vuoden Suomen mestarilta sääntöehdotuksiin:

Moro!
Pitänyt monesti vastata visailuihisi, mutta nyt....
Eli kuvasta puuttuu Joa. Muut ovat Johan Svensson ja vanhempi herrasmies on Wim Suyiker (oikeinkirjoitus ei varma), hollantilais guru mikä 90-luvun puolivälissä viritteli Joan Gasseja parempaan vireeseen. Tarina kertoo myös että Wim yritti vaikuttaa nuoren lupaavan trialstaran elämän tapoihin. Mc Donalds ruoka ja muu paheellinen ( yöelämä)  oli kauhistus. Wim yritti parhaansa mukaan ohjata Joaa terveiden elämantapojen piiriin. Tähän kuului mm.porkkanat ja muu kasvispitoinen ruokavalio. Miten Wim onnistui aikoinaan, sen varmaan tiedät paremmin kuin minä....

Lajiparlamentista muutama sana/mielipide. Valitettavasti itse en päässyt paikalla taaskaan, tosin, olisiko se muuttanut mitään.

Ymmärrän että meidän pitää seurata muuta trialmaailmaa säännöissä. Mutta, onko järkeä tässä jaksoille menokiellossa. Käytännössä kisapaikalle pitää mennä jo edellisenä iltana, että ehtii kunnolla ja rauhassa katsoa jaksot läpi. Varikot, ym olosuhteet pitäisi näin saada sille tasolle että siellä voi illan ja yönsä viettää. Toinen vaihtoehto on tietysti mennä lähi hotelliin tai ajaa edestakaisin kotiin. Kustannukset nousevat kummasti. Lisäksi, jos Suomesta on tällähetkellä yksi kuljettaja joka ajaa maailmalla näillä säänöillä, onko tarpeellista tällaiseen muutokseen? Kehitettäisiin lajia muutoin ensin, sitten kun "tuote" on kiinnostava ja julkisuuskelpoinen, tehtäisiin tällaisia muutoksia.
 Jaksojen luonnetta pitää ratamestarien muuttaa suoraviivaisemmaksi ja selkeämmäksi, pois nykyisestä vallitsevasta käytännöstä.
Eli kolotrialista ja 200 metriä pitkistä endurojaksoista pitää siirtyä samaan mitä muualla maailmassa tehdään. Isoa, selkeätä, kovaa ja korkealle. Valitettavasti en usko siihen että ratamestarit omaksuisivat uuden ajattelumallin kovinkaan nopeasti.

 Mitä sitten minun mielestä pitäisi tehdä.

SM-osakilpailut pitäisi ehdottomasti ajaa "punakilpisinä" kisoina. Varikot ja kisapaikat pois kaatiksen takaa takaisin ihmisten ilmoille. Kuulutusta, stadikka/yleisöjaksoa varikon läheisyyteen ym. Niinkuin oli 09 Kirkkonummen PM:ssä. Mopoluokat ja jokkikset sivuun SM:tä., rajoittavat jaksopaikkoja ja jaksojen luonnetta. Ja niinkuin aikaisemmin kirjoitin, jaksojen luonnetta pitäisi ratamestarien pystyä muuttamaan. Pois kelloa vastaan ajettavasta kolo/endurotrialista, suoraviivaisempaan, selkeämpään, isompaan ja näyttävämpään.

Tämä kannanotto ei ole tarkoitettu henkilökohtaisesti sinulle, oikeampi forumi olisi varmaan ollut Finntrialin-sivut. Nämä mietteet kuitenkin tietoon, voit lainata mielipiteitäni vapaasti jos kirjoittelet omilla sivuillasi asiasta.

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta täältä Ylöjärveltä kaikille trial-ihmisille!

Ja vielä kuulumisia:
Doping testaajat kävivät taas viikko sitten lauantai aamupäivänä pissittämässä purkkiin, oli oikein nimetty testimääräys. Taitaa olla jonkun vaikea uskoa että pelkällä oluella pystyy ajamaan SM-mitaleille tämän ikäinen vanha pieru.....

PM-ssä Ruottissa vikajaksolla, pyörä tippui jalan päälle suoraan stongan pää edellä. Itsenäisyyspäivän kunniaksi varpaasta lähti kynsi irti, uusi on jo tuloillaan, tuntoa varpaan päässä ei ole vieläkään...
Että silleen.
T: Jussi H.


Hieno juttu, että Jussi tuli mukaan keskusteluun ja mikä hänen mielipiteensä on mahdollisista sääntömuutoksista. Täytyy muistaa, että Jussi on ajanut myös kisoja tämän uuden ajatuksen mukaisissa kisoissa.
Sitten tuohon kuka puuttuu juttuun. Jussi kysyy minulta tietoa Joan ruokavaliosta. No en tiedä, mutta aika usein Wim minulle ja Ailalle ihmetteli sitä miksi Joa ei talvella hiihdä peruskuntoharjoituksena.
Joan reppuri Johan Svensson täytti kunnioitettavat 40 vuotta tuossa muutama viikko sitten. Johan on myös hyvin esillä tuolla meidän PM-trial jutuissa elokuussa.

Lycka till Johan!!

Joskus satavuotta sitten keskustelin GasGas'in vientipäällikön Andreu Codinan kanssa. Kysyin häneltä suoraan voisiko tehdas antaa Joalle tukea trialin MM-sarjassa. Andreu vastasi nopeasti, että ei ole mahdollista. Joa ajoi jo silloin mm-pisteille 15 parhaan joukkoon. Meni hetki, muutama tunti ehkä ja Codina tuli juttelemaan ja sanoi, että hänellä saattaa olla ratkaisu Joan tukemiseen. Sen jälkeen en keskustellut Codinan kanssa asiasta, mutta aika pian Joa alkoi tekemään yhteístyötä GasGas'in Hollannin maahantuojan Wim Suikerin kanssa.
Netissä on tieto, että italialainen Fabio Lenzi on saanut jälleen kerran ns. tehdassopimuksen Betan kanssa. Silloin satavuotta sitten kirjoittelin Aprilian trial-tallipäällikkö Ettore Baldinille, että voisiko ajatella antaa tukea suomalaiselle nuorelle trial-ajaja Joa Hindrénille. Vertailun tein silloin nuoreen italialaiseen nimeltä Fabio Lenzi. Joan tulokset silloin olivat aivan omaa luokkaansa verrattuna Fabioon. No se asia ei edennyt ja aika nopeasti Aprilia luopui trialista. Että sillälailla.
Juha Ojasta tuli sellainen huipputietäjä . Juha sähkötti:
Moro Paavo,
Oliskos se Nurmisen Ossi:)....siis Jahn Ossi..kyseinen piikki kiersi kuulemma aikas mukavasti..
 
Juha

13.12.11 Laji(mini)parlamentti. Kuvia Lassen albumista. Classic motocross-lehti. PakkasPaavo.

Vähiin on käynyt trialista kiinnostuneet henkilöt Suomessa. Toisaalta nämä aktiivit on tavattu lajin parista harvanen viikonloppu.
Parlamentissahan ei päätetä mitään, vaan se tekee ehdotuksia paremmin asiasta tietäville (Moottoriliiton hallitus).  En kirjannut itse asioita, mutta mielestäni ainakin tämä jo yleiseurooppalainen tapa jaksojen ennakkotutustumisesta (SM) lähti eteenpäin. Reppurit pois jaksoilta (SM-kisat). Sen seurauksena ajoaikaa voidaan lyhentää ja tiedottaa paremmin mahdollisille katsojille tapahtumasta. Tasapisteissä viimeinen kisa ratkaisisi. Liivien kierrätys tulevan järjestäjän vastuulla (vielä palauttamattomat liivit pikaisesti Tomi Kalliolle). Jukka Myöhänen sovittaa kalenteria ja on yhteydessä kerhoihin päällekkäisyyksistä. Kalenteri on haasteellinen. Lajiryhmässä Harri Oittinen vaihtunee Jöröön (Jörgen Nylund). Lajiryhmän vetäjästä saisi kuulemma tehdä myös ehdotuksia. Joukkue SM-trialiin myös b-joukkueluokka helpotetuilla jaksoilla. Martti Malmberg ja Jukka Myöhänen olivat kumpikin tehneet pitkän listan hyviä ehdotuksia, joista keskusteltiin hedelmällisesti ja poikivat mahdollisesti uudistuksia.
Poissaolleille voisi todeta, että lohi- ja poronpaisti-voileivät, olut sekä napanderit maistuivat makoisasti Liiton piikkiin, olis kannattanut tulla paikalle!
Olikos se niin, että kun Lassella on kypärä päässä ja kummallinen ilme, niin on kyse motukoista? (kts. Enskakuva Lassesta Jammun selässä)
Mutta taas kerran asiaan: Ketä kuvassa muita? Mielestäni etualalla kaveri nimeltä Mikko Piirainen, pää pensaassa voisi olla Sammy Miller tai sitten ei, Lassen vasemmalla puolella Jorma Rautakorpi, jostaMatti Herlevin kirjoittama  hieno juttu viimeisessä
Huimapyörä-lehdessä 6/2011 (kannattaa liittyä VMPK:hon). Lassen kanssa pohdimme josko ylimpänä istuva olisi Pusulan omapoika Raimo Ojanen? Reunimmaisena nyt jo edesmennyt Moottoriliiton monivuotinen toiminnanjohtaja Eino Louhio. Satavarmasti kyseessä on Trial-tapahtuma.
 
Tämä voi olla helppo, mutta kuka puuttuu kuvasta? Herrat saa tietenkin myös nimetä ja mistä on kysymys?
 
Juha Monto sähkötti:
Moi,  
saan Classic Motocross Finland -lehtiä jakeluun keskiviikkona:
http://www.classicmx.fi/pages/CMFlehti2011.html
ja tarkoitus on viedä niitä illalla linkissä mainituille henkilöille myytäväksi. Lehdellä on hintaa juhlavat 6 euroa (jolla ei kateta siitä kerholle syntyviä kuluja. Tavoite on saada lajille julkisuutta, joten taloudellinen tappio tässä katsotaan markkinointikuluksi)
 
Jos kiinnostaa, kuten uskoisin, niin käypä ostamassa lehti tai tilaa.

t. Juha

Minä ostin kolme lehteä, joista myyn ne kaksi yo. hintaan.  
 
On se vaan mukavaa, kun nuo nimikkotuotteet lisääntyvät. Ensin oli Paavo-sähkötyökalut ja nyt sitten Paavo-olut. Tosin en tiedä miksi laittoivat tuon Pakkas-sanan siihen eteen. Tämä on tummaolut, joka on sijoittunut parin viime viikon aikana makutesteissä ihan mukavasti. On kyllä tunnustettava, että laakeri-olut on enemmän minun makuuni.  
 

10.12.11 Onni Oja kalenteri. Antti Kallonen.

Juha Oja ilostutti meitä kaikkia taas ja sähkötti ensi vuoden motukkakalenterin.
Kuva AMA
Antti Kallonen on nimitetty jenkkien ensi vuoden Saksan Sixin joukkueenjohtajaksi. Hieno juttu ja vahvistaa Antin asemaa Amerikan offroad-yhteisössä. Tässä linkki AMAn tiedotteeseen. Antti on muuten entisiä Espoon Moottorikerhon crossareita!!

08.12.11 Nuori Gassi-kuski? Lajiparlamentti sunnuntaina.

Kukas nuorukainen se Gassia näin nätisti hypyttää? Vastaukset sähkeellä meille ja arvottu voittaja saa mittaamattomasti kunniaa. Pikku vinkkinä voisi antaa, että aloitti isän vaativan uran lokakuun lopulla! Niin onneksi olkoon myös näin netissä!
Trialin lajiparlamentti sunnuntaina Hämeenlinnan Tiiriön ABC:lla. Tässä linkki kutsuun.

05.12.11 Juha ja Gio tyylikkäänä. HäMK 80-vuotisjutut jatkuvat. Kuinka monta??? Zündapp 100 "Heikki Penttilä".

Juha_Salminen_ja_Giovanni_Sala_Kuva_FIM_Good_Shoot
Meidän Juha ja itskujen Giovanni Sala FIMin palkintogaalassa. Tyhmä kysymys, mutta kukapa uskoisi näitä herrasmiehiä "rähjämotukkamiehiksi"? Kari Aho sähkötti Juhan tiedotteen. FIMin sivuista voi yrittää ottaa selvää tässä.
Muutama aika sitten oltiin Hämeen Moottorikerhon 80-vuotisnäyttelyn avajaisissa Tampereella Vapriikissa. Tiedossa oli jo silloin, että kerhosta tulee myös Timo "Tinke" Katajamäen toimittama 80-vuotisjulkaisu. Voin suositella itse kullekin kinuta ko. teos. On siinä niiiiiiin helkutin hienoja kuvia ja tietoa motukkaurheilusta Tampereella.
Oletko itse käynyt Tampereella hotelli Rodendalissa? Jos olet, niin ajoit TÄTÄ katua alas sinne hotlalle. Aivan fantastinen kuva ko. paikasta ja tunnelmasta "silloin ennen".
Kuinka monta? No kun EI ole palkintoja, niin yritetään itse. Vasemmalla Matti Satukangas, Satu-Matti, trialissa hopeaa vuonna 1964, mutta sivari rr:ssä montako ja jääradalla montako? Keskellä Gustaf Eklund vuoden 1964 mestari trialissa (kolmas vuosi, kun Mestaruudesta ajettiin). Oikealla Pertti Luhtasuo, jolla tilastojen mukaan on viisi mestaruutta vuosina 65-69. Kaikilla kolmella tietenkin myös muita sijoituksia kolmen parhaan joukkoon SM-tilastossa. Saa sähköttää ja korjata.
No mitäs tällä on minkään asian kanssa tekemistä? No ei mitään, mutta ostin pelin joskus silloin sata vuotta sitten Penttilän Hessulta. Oli sitten vimosen päälle satku Zündapp. Keula vaihdettu, kehtoputket ala Hessu, ohjausiskari ala Hessu, Satula ja pakoputki ala Hessu jne. Taustalla Petteri ja Erja fillareilla Laajuskin pihalla.

03.12.11 Eiköhän siirrytä taas Urheilun pariin, tuo toimisto tragedia tympäsee. Markku ja Jii. Asiakaskäynti. Eläintarhan Unska ja Päitsi.

Viime sunnuntaina oli MP-taidon santsi yhteisharjoitus Vuohimäessä. Jii ja Markku tekivät hienot jaksot, jotka aika paljon sijaitsivat aivan ajamattomilla paikoilla. Kerätyt pisteet täällä. Jaksomestarien ajonäytös tässä.
Olin joskus edellisessä elämässäni reppuri. Eräs parhaista jutuista oli perjantai-iltapäivän asiakaskäynnit/tapaamiset. On mukava nähdä, että perinteelle löytyy edelleen jatkajia. Tässä muuta räpsy Vuohimäen perjantaisista asiakaskäynneistä.
VMPK:n sivuilla on käyty keskustelua Pertti Kärhästä ja Eläintarhanajosta. No yritin etsiä meidän ns. "arkistosta" asiaan liittyviä juttuja, mutta törmäsin tähän vanhaan tuplakasi pätkään Päijänteeltä. Mulla on se Teuvo Vuorelan Päitsi-historiikki jossain, mutta en sitä tähän hätään löytänyt. Lankoni Esa Honkonen voitti tuolloin nuorten luokan alle 750ksm. Olimme varsinaisesti huoltamassa Eeti Lainetta, joka ajoi Julle Holmströmin Jawa/MZ:taa. Tuolla Jyväskylän tauon jälkeen kuski Eeti vetää röökiä ja Julle potkii pelit tulille. Se oli silloin se. Pedro Järvisen näin ihan vilaukselta Stadin Pärtsärien romppeilla Lohjalla pari viikkoa sitten. Pekka Tynnilän poika Niko on aktiivinen crossimies Espoon Moottorikerhossa. Markku Rinne on ollut aktiivisesti mukana MP-taidon toiminnassa. Esa siirtyi vuonna 1993 muille kilpakentille. Tässä videopätkä.

02.12.11 Sorry, mutta mikäs täällä nyt mättää? Ei mikään. Mahtoiko meidän nalkutus eilen, aikuisten oikeasti laittaa asioita liikkeelle? Hinnan nousua +35%  perustellaan sillä, että saa vapaalippuja tapahtumaan, johon Suomessa ei koskaan ole myyty maksullisia lippuja ja nykyisenä digiaikana digi maksaa maltaita verrattuna analokiaan.

Täytyy sanoa, että jos olisin television  stand-up koomikko, niin ei tarvitsisi hakea vitsejä mistään muualta kuin Moottoriliitosta. Eilen illalla myöhään vitsailin Moottoriliiton hallituksen hölmöilyistä. No tänään olivat jo korjanneet osan Liiton sivuille. Sen lisäksi crossilajiryhmän tiedottaja Marko Vihriä sähkötti, miksi muuten tuo sähke ei tullut meille alunperin? No tässä Markon sähke:

MX-LAJIRYHMÄ TIEDOTTAA: Uusi lajipäällikkö & sääntöuudistukset 2012
Hei. 
SML:n alainen motocrossin lajiryhmä on tiedottanut viime päivien aikana muun muassa uudesta lajipäälliköstä sekä kautta 2012 koskevista sääntömuutoksista.
Kyseiset tiedotteet löytyvät lajirymän nettisivuilta
www.smlsupercross.fi ja ovat vapaasti käytettävissä. 
Suorat linkit:www.smlsupercross.fi "MX-lajipäälliköksi Simo Merilä"http://www.smlsupercross.fi/?p=1027#more-1027 "MX-lajisääntöjen muutokset kaudelle 2012"http://www.smlsupercross.fi/?p=1031
  
Lisätietoja:(uusi lajipäällikkö) Simo Merilä, puh. 0400 544 762 --  

Ystävällisin terveisin.

-Marko Vihriä-
MX-lajiryhmä
p. 044 302 3166
marko.vihria@gmail.com
Turku


Ihan mukava tietää Marko, mutta kun se päätös oli Moottoriliiton hallituksen, niin missä tuo hallituksen päätös on  luettavissa?
Sitten on myös tämmöinen asia, että tämä Kansainvälinen Moottoriliitto FIM on myöntänyt meikäläiselle ns. Presscard'in ilmeisesti siksi, että löytyy ansioita motukkaurheilun edistämiseksi mediassa. Miksiköhän FIM myönsi, mutta SML ei millään pysty tunnustamaan
www.kymalainen.net sivustoa moottoripyöräilyä edistä
väksi sivustoksi? So what.
Tässä Motukkaliiton etusivu, johon nuo eiliset vammat ilmestyivät tänään.
Hei, 
Suomen Moottoriliitto siirtyy käyttämään vuodelle 2012 sähköistä sponsorilisenssihakemusta. Tällä saamme vähennettyä sekä teidän, että meidän paperityötä ja saamme nopeutettua kyseistä prosessia. Vuoden 2012 sponsorilisenssin hinta on 250 € sisältäen kansallisen lisenssin ja kaksi vapaakorttia. Sähköinen hakemus löytyy osoitteesta http://www.moottoriliitto.fi/saannot_ja_lomakkeet/sahkoiset_lomakkeet/sponsorilisenssihakemus/ 
Hyvää Joulun odotusta ja vauhdikasta moottoriurheiluvuotta 2012!  
Ystävällisin terveisin, 
Jussi PitkähalmeSuomen Moottoriliitto ry
Jukka älä ota tätä  seuraava sanaa kirjaimellisesti : Syväkurkkuni ihmetteli hinnan nousua, kun asiat toimivat helpommin diginä niin hintaan lisää +35%. Lisäksi tarjottiin vapaalippuja trial-kilpailuihin kaupanpäälle.
Minä ottaisin vakavaan pohdiskeluun josko Suomen Moottoriliitossa sittenkään ei hallita näitä moottoriurheiluun liittyviä asioita alkuunkaan. Mikä helvetti näissä yksinkertaisissa asioissa on niin vaikeaa. Kurre voisi ihan aikuisten oikeasti alkaa vastaamaan "johtamansa" organisaation sekoiluun.
Ja ihan aikuisten oikeasti selitys noihin vapaalippuihin: Jos sponsorilisenssin ajaja osallistuu KILPAILUUN, niin kaksi vaparia on ok. MUTTA  NE EIVÄT OLE VAPAALIPPUJA KAIKKIIN SUOMALAISIIN KILPAILUIHIN, joihin vain murto-osaan nykyään myydään lippuja. Vapaa lippuja trialiin, ei v.....u.

01.12.11 Sorry, mutta mikäs täällä nyt mättää? Lassen matskua. Trialin lajiparlamentti. 2/12 2/7 2/6??? Tuuli"voimalat" ja eläinrääkkäys. Lehtiä saatavana.

Moottoriliiton hallitus on tehnyt jotain lokakuun 26 päivänä. Missä on tieto Moottoriliiton sivulla? Miten joku ulkopuoleinen taho voi raportoida Liiton päätöksistä? Mistä hemmetistä on oikein kysymys?

01.12.11 Lassen matskua. Trialin lajiparlamentti. 2/12 2/7 2/6??? Tuuli"voimalat" ja eläinrääkkäys. Lehtiä saatavana.

Onhan motukalla ajaminen hauskaa,  onhan Lasse? No ainakin jaappanin ihmeessä Jammussa oli englantilainen etupää Greeves'istä. Mutta asiaan. Lasse lähetti ison kasan hienoa matskua, kuvia ja lehtileikkeitä. Tämänkertainen sähköttelymme alkoi tuosta VMPK:n minicrossiaiheesta. Siitä siirryttiin ns. minitrialiin ja Soliferin aktiivisuuteen aikanaan. Primusmotor-henkilönä oli Jorma Vasama, tähän palataan vielä tarkemmin. 
Yläkuvassa -70 luvun puolivälin ns. vakiomopo trialiin. Alakuvassa Sollun speciaali, jossa paljon minicrossia muistuttava runko. Lasse taisi sanoa, että Friisilän Velho Tarmo Välisalo oli muutosten takana, se on hitsaus ym. hommat.
Tässä Bensow'in Minitrial-esitteen etu- ja takasivu.
Lassen albumista
Kun olis hyviä palkintoja, niin voisi taas tässä "talvella" arvuutella immeisillä juttuja. Vaikkapa tähän kuvaan liittyen: Montako Suomen Mestaruutta herroilla on kaikkiaan? Ja missä lajeissa? Entäs gentlemennien nimet? Kaikki muuten liittyvät ainakin lievästi trialiin.
Mutta asiaan edes kerrankin. Juteltiin naapurin pojan, tiedättehän sen Euroopan kakkosen Staffanin, kanssa trialista ja Staffan pyysi laittaa tänne meillekin tiedon Trialin Lajiparlamentista, joka pidetään 11.12 Hämeenlinnassa Tiiriön ABC:lla.
Katso täältä Finntrial.fi:stä tarkemmin.
Nämä kaksi liittyy vielä yo. lajiparlamenttiin:
Aika rähmänen kuva, kukapa lienee ottanutkin, hei toi on muuten mun  vasen peukalo kerrankin netissä. Mutta asiaan nyt jo toisen kerran. Elokuussa siellä Ruottin Jättiläisen Vuorella minulle tarttui mukaan Svemon trial-esite. Tuollainen A4-dokumentti taitettuna kolmeen osaan. Kannattaisiko hahmotella meilläkin?
Tässä esitteen molemmat puolet.
Englantilaiset ottivat aika rohkean otteen ensi vuoden Enkun mestikseen.
Tässä asiasta. Onks toi muuten Jarpin Englannin alaosasto sponsorina, pelkkää tanssia koko juttu?
Viime viikon huippu-uutisia oli kun Musiikkitalossa tapahtui. Kaksi johtajaa lähti ja jatkossa mennään yhdellä. Perustelivat mm. että 12 (kahdentoista) hengen organisaatiossa ei tarvita 2 (kahta) johtajaa.
Vai niin.
Entäs sitten jos suhde on 2/7? Näin taitaa olla nyt Moottoriliitossa? Vai hei hei hei.
Onkos se sittenkin 2/6? Eihän siellä enää näytä olevan sitä kovasti haettua tiedottajaakaan?
Onko KAIKKI Sixin epäselvyydet jo hoidettu? Itse tein päätöksen olla menemättä sinne viime talvena, kun se majoittuminen tuntui olevan niiiiiiiin vaikeaa? Liitosta saa ihan kuka vaan vastata tähän. Eihän urheiluun tarkoitettuja rahoja vaan käytetä muuhun?
Taisi olla viime viikolla, kun hienona saavutuksena kehuttiin kotkan selkään kiinnitettyä satelliittipaikanninta. Voidaan kuulemma jatkossa ns. tuuli"voimalat" sijoittaa pois kotkan lentoreitiltä. Onko siis kotka ikään kuin Finnair'in lentsika, joka aina lentää samaa lentokäytävää lentomajakan mukaan? Pelkkää potaskaa. Eikös olisi helpompaa jättää nämä turhakkeet kokonaan rakentamatta?
Näihin Panta-eläimiin, karhut sudet kotkat ym, vedotaan Vihreillä Arvoilla. Minusta pantojen laittajat pitäisi laittaa edesvastuuseen eläinrääkkäyksestä. Väitetään, että pannat eivät haittaa eläimiä ollenkaan. Niinpä.
Mahtaako muut saman lajin yksilöt jonottaa omaa pantaansa ns. tutkijoiden ovella? Epäilen.
Kyllä Luonnonystävää moinen luonnon halveksiminen sattuttaa.
Nykyisin poltan kaikki päivä- ja ilmaisjakelulehdet takassa. Säästyy energiaa. Luonto panee kuitenkin hanttiin polttaa ostettuja/tilattuja lehtiä. Tossa on n. puolen metrin kasa pääasiassa motukkalehtiä. Englantilaisia classicceja, Tekniikan Maailmoja, italialaisia motukka lehtiä ym. Ensimmäinen vapaaehtoinen noutaja saa koko kasan. Sähkötä tai soita. Sunnuntai-iltana kasa lähtee viimeistään ikuiseen kiertoon.

29.11.11 Nuori Suomi vastaus. Ei sekoiteta tähän muuta.

Sain  tänään vastauksen Nuori Suomi kehityspäällikkö Eija Alajalta. En aio itse kommentoida vastausta muuten kuin alleviivaamalla yhden erikoisen kohdan, mutta jos joku tuntee tarvetta niin täällä on avoin areena.

Eija Alaja:

Hei!
 
Kiitos viestistä koskien Nuoren Suomen näkemyksiä Moottoriliiton lasten kilpailulisenssistä. Nuori Suomi haluaa, kuten totesit kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria liikkumaan. 
Urheilun lajiliitot tarjoavat hienon lajikirjon lapsille löytää oma laji,josta voi innostua. 
Moottoriurheilu kiinnostaa monia nuoria ja tarjoaa yhden vaihtoehdon harrastamiseen.  Lajin kilpailulisenssi on ymmärrettävästi kalliimpi kuin monessa muussa lajissa,
johtuen arvokkaasta  kalustosta sekä loukkaantumisten määrästä.  
Kilpailulisenssiin sisältyvä ambulanssilento Australiasta ei kuitenkaan ole se syy, joka vaikuttaa lisenssin hintaa, vaan hinta määräytyy pääosin kotimaassa tapahtuvista loukkaantumisien määristä.   
Ulkomailla kilpailee vuosittain n. 5-10 % alle 12 v.,joilla on moottoriurheilun lisenssi.  
Päätöksen ulkomailla kilpailemisesta tekevät lasten vanhemmat ja seurat, Moottoriliitto ei aktiivisesti ohjaa tämän ikäisiä urheilijoita ulkomaille. 
Nuori Suomi suosittelee kilpailutoiminnan suosituksissaan, että ulkomaan kilpailumatkoja aletaan järjestää vasta yli 14 –vuotiaille.  
Moottoriliitossa valmistellaan parhaillaan harrasteurheilulisenssiä, josta tulee edullisempi (hinta 50  euroa) kuin nykyinen kilpailulisenssi.  Harrasteurheilulisenssi  tulee olemaan hyvä vaihtoehto niille urheilijoille, jotka eivät halua kilpailla. 
 

Eija Alaja
Kehityspäällikkö

Nuori Suomi
Ja alkuperäinen kysymyshän oli tämä:

Tervehdys!

Olen ymmärtänyt, että Nuori Suomi ajatus on saada Kaikki mukaan pelaamaan/liikkumaan/kilpailemaan jne.En juurikaan tunne muiden suomalaisten liittojen tilannetta, mutta Moottoriliiton toiminta ei oikein kolahda tuohon yo. määritelmään.

Nytkin Moottoriliiton etusivulla on Nuori Suomi linkki ja toisaalta linkki esim. 10-12 vuotiaitten lasten kilpailulisenssiin.

Onko Sinulla tilastotietoa siitä, kuinka paljon tuon ikäiset suomalaislapset noin yleensä kilpailevat ulkomailla? Heti tultuaan lajiin  mukaan? Onko kaikissa muissa tai edes osassa liittoja tuo pakote vakuutuksesta, joka sisältää ambulanssilennon Australiasta? Tuntuu hieman ylimitoitetulta.

Toisaalta tiedän, että mikään instanssi ei vaadi Moottoriliittoakaan myymästä vain noita kv-lisenssejä. Ihan kansallinen lisenssi on täysin Kansainvälisen Moottoriliiton FIM:n mukainen.


Aiotteko pitää Moottoriliiton mukana Nuori Suomi toiminnassa 10-12 vuotiaille tai edes jotain pakotteita lapsiystävällisemmän toiminnan puolesta?
Terveisin
Paavo Kymäläinen
ps. Julkaisen vastauksenne myös meidän weppisivuilla.
Kun ei vastausta tuntunut tulevan, niin eilen muistutin:

Morjens!

Ihan vaan pieni muistutus.
Koska?

Nuori Suomi on hieno juttu, mutta onko se liian hieno toteuttaa?
Taitaa ihan muut ajatukset viedä urheiluliittoja.
t.
Paavo Kymäläinen
ps. Kysymys on jo nyt julkaistu, odotetaan vaan vastausta.

26.11.11 Genovan SuperEnduron tulokset.

Tällainen osoite löytyi, josta vasemmasta palkista saa tulokset.

25.11.11 Hanskat. Tyyny. Vesivärimaalaus. Fudisstudio. Kulttuuria. Nuori Suomi. Sairasta.

Int 65 N:o 9. Sain Hessulta hienot hanskat. Kyllä näillä kehtaa ensi kesänä käskeä Hondaa.
Veikkolan 4ServiceRacing avasi PienenJuhlaPuoti Vaniljan kanssa muutama aika sitten uuden myymälän. Myymälän ikkunaa koristi Route 66-verhot. Kiinnostus niitä kohtaan taisi olla melkoinen. Meidän ns. Lastenkirjaston ikkunassa ne nyt koristavat huonetta. Verhoja piti lyhentää ja Aila tekin pätkistä kaksi tyynyä. On siinä komiata kölliä sohvalla näiden tyynyjen päällä.
Menin työväenopiston vesivärikurssille. Tässä ensimmäinen harjoitustyö: Miska Aaltonen Heinolan MM-crossissa. Toisaalta tuossa ensimmäisessä lauseessa on jotain, mitä ei helpolla yhdistä minuun.
Aika kiinnostava laji tuo jalkapallo. Tiistai-iltana Haapakyläntien katsomo.
Kyllä se kulttuurikin kuuluu meidän ohjelmaan. Tyttärenpoika Jere keskiviikkona lavastemiehenä koulun "Kolme iloista rosvoa" näytelmässä.
Kyselin tuossa joku aika sitten 10-12 vuotiaitten motukkalasten lisenssijuttua. Ihmetystä herättää tämä vakuutusvaatimus ensi kerran kilpailuun tulevalle lapselle; vakuutuksen ON sisällettävä ambulanssilento Australiasta.
Lähetin muutama päivä sitten sähköpostin Nuoren Suomen pääsihteerille Jyrki Kemppaiselle, ei ole VIELÄ näkynyt vastausta:
 
Nuori Suomi konseptin mukainen?

Tervehdys!

Olen ymmärtänyt, että Nuori Suomi ajatus on saada Kaikki mukaan pelaamaan/liikkumaan/kilpailemaan jne.En juurikaan tunne muiden suomalaisten liittojen tilannetta, mutta Moottoriliiton toiminta ei oikein kolahda tuohon yo. määritelmään.

Nytkin Moottoriliiton etusivulla on Nuori Suomi linkki ja toisaalta linkki esim. 10-12 vuotiaitten lasten kilpailulisenssiin.

Onko Sinulla tilastotietoa siitä, kuinka paljon tuon ikäiset suomalaislapset noin yleensä kilpailevat ulkomailla? Heti tultuaan lajiin  mukaan? Onko kaikissa muissa tai edes osassa liittoja tuo pakote vakuutuksesta, joka sisältää ambulanssilennon Australiasta? Tuntuu hieman ylimitoitetulta.

Toisaalta tiedän, että mikään instanssi ei vaadi Moottoriliittoakaan myymästä vain noita kv-lisenssejä. Ihan kansallinen lisenssi on täysin Kansainvälisen Moottoriliiton FIM:n mukainen.


Aiotteko pitää Moottoriliiton mukana Nuori Suomi toiminnassa 10-12 vuotiaille tai edes jotain pakotteita lapsiystävällisemmän toiminnan puolesta?
Terveisin
Paavo Kymäläinen
ps. Julkaisen vastauksenne myös meidän weppisivuilla.


Ihan vaan vertailun vuoksi Nyrkkeilylisenssienhintoja. Tuo vasemmanpuoleinen on kilpailulisenssi, jossa vakuutuksen osuus on 45€. Kahdella muulla voi harjoitella ja vakuutus on voimassa.
Netti ja etenkin Youtube on täynnä videoklippejä, joissa on suuri onnistumisen maku. Tuli tällainen hieman poikkeavakin video vastaan. Voi aiheuttaa tykytystä hentomielisille.

18/20.11.11 Valoisia puuhia; Jana Penttilä. Lisätty vanhoja tuloksia.

Kävimme kesällä valoisimpaan aikaan Hyvinkäällä. Jukka "Jana" Penttilä on yksi suomalaisen motukkaurheilun ikoneja. Ei ehkä niin tunnettu kuin aikalaisensa kuskit Heikki Mikkola tai Eric Geboers. No voitte sanoa, että Eric ei ole suomalainen. Ei olekaan, mutta Jana oli Eric'in mekatsuna Suzukin tehdastallissa vuosia. Silloin ennen suomalaiset kuskit ja myös mekatsut olivat kovaa valuuttaa kv-crosseissa. Minä aikanaan ostin Satkun Zündapp'in Janan broidilta Heikiltä. Juhannuksen alla Janalla oli 40-vuotisjuhla. Minicrossivoitosta verrattuna Salon Vetskuvoittoon oli tuo neljä vuosikymmentä.
Nyt täytyy tunnustaa, että meillä hajosi tietokone muutama viikko sitten, sillä tehtiin näitä nettijuttuja. Aika paljon hävisi tietoa, jota ei ole enää missään. Valitettavasti nyt jatkossa nämä meikän heitot ovat vielä enemmän sitä sun tätä.
Janan tallin aarteita ja jalokiviä kuitenkin tässä. On muuten upeita pelejä!!!!
Lisäys 20.11.2011
Sain kesällä Janan luona käydessäni myös lehtileikkeen, jossa vuoden 1971 minicrossin tuloksia.
Leike löytyi nyt ja se on tässä. En tiedä mikä aviisi on ollut kyseessä, mutta toimittajana meidän kaikkien tuttu Timo Välisalo, joka vuosia hoiti ansiokkaasti motukkalajien julkisuuden.
Leikkeessä on myös muita tuttuja nimiä, jotka edelleen toimivat ainakin jonkin verran motukoita sivuten. Nykyinen
iskarispecialisti Pekka Siltanen ja Enduron monitoimimies Reijo Kivelä.

17.11.11 Pimeitä puuhia.

Lappalaisen Jykä sähkötti:
Moro Paavo!

Mp-Taidon Keskiviikko treenit Vuohimäessä.

Pimeetä alkaa olemaan.
Viriteltiin Juhan kanssa valot metsään. Joakin innostui ajelemaan ja muistelemaan kun sinä ja Altsu valaisitte autolla metsää Joan ja Samin harjoitellessa.
Terveisin Jykä
Kuva 2   ja  Kuva 3

15.11.11 Sähkeitä.

Arvuuttelin Trumpan tekijää ja Putte von Plato sähkötti: Lohjalainen Triumph-legenda Rauno Erolahti.
Kiitos!
 
Team Manager Jukka Mäkelä sähkötti:

Timon video löytyy Areenasta!

Jurodog oli laittanut Finntrialin keskustelupalstalle. Pieni virhehän ohjelmassa on, muka ei ole tullut viime aikoina kansainvälistä menestystä.

 terveisin

Team Manager

  

"jurodog

Uudehko käyttäjä

 

Liittynyt: 01 Kes 2010

Viestejä: 19

 

  Lähetetty: Ti Mar 15, 2011 2:08 pm    Viestin aihe: go-timo-go-go-go!

 

(lauletaan johnny b. gooden sävelellä...)

 koskapa olette viimeksi nähneet ihan kotomaista tuotantoa olevaa trial pätkää valtakunnan kanavilla?

 eipä sitä tässäkään liikaa ole, mutta jos joltain jäi isänpäivän motorsport lähetys näkemättä, niin silvuplee:

 timon osuus alkaa n. klo 13:40 kohdalla.

 

http://areena.yle.fi/video/1321349360120 "

 

 

2011 loppua